Методи Ананиев ще облече за трети път екипа на Левски

...
Методи Ананиев ще облече за трети път екипа на Левски
Коментари Харесай

Методи Ананиев ще играе за Левски

Методи Ананиев ще облече за трети път екипа на " Левски " в държавното състезание. Известният играч се готви с мъжкия ни отбор повече от два месеца и откакто не получи задоволително примамлива оферта от чужбина, реши да остане.

33-годишният посрещач към този момент игра в няколко от контролите и бе картотекиран за новия сезон, който започва в петък с посещение на " Марек Юнион Ивкони ". Ананиев стартира кариерата си преди 15 години в " Левски ", а през 2016 година дружно с Андрей Жеков, Боян Йорданов, Ивайло Лалов и Венцислав Рагин помогнаха на отбора да се избави от изпадане в края на един извънредно сложен сезон.

Ананиев приказва за второто си завръщане пред уеб страницата на " Левски София ".

- Методи, след два дни още веднъж ще играеш в формален мач от българското състезание. Какво очакваш от гостуването в Дупница?

- Очаквам доста сложен мач, тъй като " Марек Юнион Ивкони " се укрепи с някои положителни и опитни състезатели. Надявам се нашите младежи да запазят централизация и да покажат на какво са способни. Ако се оправим с осъществяването на сервис и играта ни на блок, имам вяра, че ще победим.

- Как се чувстваш още веднъж като играч на " Левски "?

- Добре, упражнявам от доставреме с тима. Имах оферти от чужбина, само че не бяха задоволително подобаващи за мен и взех решение да остана. Наистина се надявам с опита си да оказа помощ на младите момчета и е изцяло допустимо да изкарам и целия сезон тук.

- Как ти се коства тимът?

- Събрани са доста надарени момчета плюс някои много опитни като Смилен Мляков и Теодор Богданов. Мисля, че ще се получи добра сплав и ми се желае да се представяме добре във всеки мач. Нещата наподобяват по радикално друг метод по отношение на късия ми престой преди 3 години и половина, явно клубът се развива в вярна посока.

- Можем ли да създадем аналог сред настоящия тим и оня от твоето време в " Левски ", когато започваше кариерата си в мъжкия волейбол?

- Има общо във връзка с количеството надарени играчи. Проблемът тогава бе, че нямаше кой знае какъв брой по-опитни, от които да попиваме. За малко се засякох с Андрей Жеков и Боян Йорданов, само че те отпътуваха за чужбина. Преди това Тодор Алексиев беше в състава, само че и той отпътува. Същевременно обаче в този момент си давам сметка, че сега нещата като подготвителен развой са на светлинни години по отношение на това, което беше тогава. В момента играчите тук се развиват доста бързо, а ние трябваше да отидем в чужбина, с цел да стартираме занапред да учим доста неща.

- Спомняш ли си първия мач в мъжкия тим на " Левски "?

- Да, макар че беше много от дълго време - през 2004 година Треньор беше Брунко Илиев, лека му пръст, който ме пусна непосредствено в един мач от Шампинската лига - против " Будва " в Подгорица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР