Методът може да се използва от всички централни и териториални

...
Методът може да се използва от всички централни и териториални
Коментари Харесай

Тайни клиенти ще дебнат бюрократите

Методът може да се употребява от всички централни и териториални администрации 

Съветът за административната промяна одобри Методология за осъществяване на наблюдаване по метода " скришен клиент ", която може да се употребява от всички централни и териториални администрации, предоставящи административни услуги, оповестяват от държавната пресслужба.

Съветът заседава под председателството на вицепремиера Томислав Дончев. На съвещанието бяха утвърдени значими документи, допринасящи за повишението на успеваемостта и качеството на работата на администрацията.

Одобрени бяха Стандарти за осъществяване на публични съвещания, което е последваща стъпка в напъните за възстановяване на практиката в администрацията за обезпечаване присъединяване на жителите в процесите по взимане на решения и издаване на актове. По предписание стандартите са предопределени за администрацията, която провежда провеждането на другите типове съвещания, само че те могат да бъдат потребни и на жителите, които ще намерят в тях главните способи за присъединяване в консултациите.

Приети бяха и Правила, процедури и критерии за установяване на представители на гражданските организации в консултативни органи. Те имат за цел да слагат постоянна основа и уеднаквен метод в практиките на администрацията за привличане на гражданска експертиза в консултативните органи на администрацията. Правилата съдържат примерни процедури и критерии, по които да се прави привличането на специалисти от обществото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР