Методът Фамилни групови конференции навлиза все по-широко в България и

...
Методът Фамилни групови конференции навлиза все по-широко в България и
Коментари Харесай

Фамилни групови конференции помагат за проблемите на децата

Методът " Фамилни групови конференции " навлиза все по-широко в България и способства за възстановяване на грижата за децата посредством включване на фамилията при решаването на зародили компликации и проблеми.

Това съобщи ръководителят на Държавната организация за протекция на детето Елеонора Лилова при откриването на среща-обучение.

Във форума вземат участие институции и организации, ангажирани със спазването на правата на децата и обезпечаване на поддръжка на фамилиите , от България, Англия, Шотландия, Германия, Франция и Холандия.

Представените практики потвърждават, че " Фамилните групови конференции " са решение освен в спешни, само че и в редица елементарни обстановки.

Председателят на ДАЗД предложи част от положителния опит на участниците да бъде прибавен в поддръжката на децата, напускащи профилирани институции и обществени услуги за деца.

" Няма по-вълнуващо прекарване от това да станеш част от смяната даже единствено за едно дете, за едно семейство, акцентира Лилова.

Целта на сътрудниците в плана " Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа " е да разширят приложението на метода в своите страни и да обучат експерти в областта на обществената активност.

Те се стремят още и да развият умения за поощряване присъединяване на фамилиите в поддръжката и решенията, които ги засягат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР