Метеоролозите стягат протест за четвъртък - 21 юни т.г., алармират

...
Метеоролозите стягат протест за четвъртък - 21 юни т.г., алармират
Коментари Харесай

Метеоролозите се вдигат на протест на 21 юни

Метеоролозите стягат митинг за четвъртък - 21 юни т.г., сигнализират медиите от Националния институт по метеорология и хидрология.
" След два месеца от началото на нашия спокоен и учтив митинг, липсва решение на казуса. Вместо това, бяха подхванати опити за операции и дискредитиране. Времето ни изтича! Затова, на 21.06.2018 година от 9.00 ч. до 10.30 ч. пред централната постройка на Българска академия на науките, ние, работещите в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) организираме сигнален митинг - протест ", оповестяват синоптиците. Протестът им е " против целенасочения опит на управителните органи на Българска академия на науките да унищожават активността на Национален институт по метеорология и хидрология като Национална хидрометеорологична работа на Р. България, като ни оставят без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите ни ".

От Института се обръщат към Народното събрание на с молба незабавно да направи нужните промени в Закона на Българска академия на науките, с цел да е невероятно в бъдеще средствата от Държавния бюджет, предопределени за Национален институт по метеорология и хидрология, да се преразпределят от управителни органи на Българска академия на науките. " Не желаем повече да бъдем употребявани като „ рекетьор “ против българското държавно управление ", споделят синоптиците.

Те се заканват в случай че до 9-ти юли не бъдат изпълнени настояванията им, да преустановят осъществяването на националните си и интернационалните отговорности като Национална хидрометеорологична работа на България заради привършване на предоставените средства за тях. " Ще изпълняваме единствено активността си обвързвана с научни проучвания. Време е всеки да понесе отговорност за решенията си! ", споделят от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР