Метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към

...
Метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към
Коментари Харесай

Метеоролозите протестираха срещу ниското заплащане

Метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките стачкуваха в столицата. Техните претенции са за по-високи заплати и по-добро финансиране на института.

Те укоряват управлението на Българска академия на науките, което не осигурявало нужните за Национален институт по метеорология и хидрология средства.

Конкретно метеоролозите винят зам.-председателят на академията Константин Хаджииванов за неприятното разпределение на държавните дотации.

Протестиращите желаеха оставката на Хаджииванов.

Те упорстват до 2 юли да получат 1.15 млн. лева, които да се разпределят до края на годината, тъй че активността на института да не бъде прекъсната.

Метеоролозите обясниха, че междинното им трудово заплащане е малко над 600 лв.. Това довело до отдръпване на експерти и до невисок интерес към специалността.

"Обръщаме се към Народното събрание с молба незабавно да направи нужните промени в Закона на Българска академия на науките, с цел да е невероятно в бъдеще средствата от държавния бюджет, предопределени за Национален институт по метеорология и хидрология, да се преразпределят от управителни органи на Българска академия на науките. Не желаем повече да бъдем употребявани като "рекетьор " против българското държавно управление ", се споделя в известие на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР