Метеоролози обявиха 2020 г. за потенциално най-топлата в историята на

...
Метеоролози обявиха 2020 г. за потенциално най-топлата в историята на
Коментари Харесай

Специалисти прогнозираха нова глобална заплаха през 2020 г.

Метеоролози оповестиха 2020 година за евентуално най-топлата в историята на наблюденията, оповестява в. " Ню Йорк пост ".

По думите на специалисти от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати, вероятността през 2020 година междинните температури да доближат рискови стойности и да подобрят върха от 2016 година е 75 %. Причината за това е неналичието на старания да се понижат парниковите излъчвания от изкопаеми горива.

Затоплянето през 2016 година частично се изяснява с въздействието на феномена Ел Ниньо, обвързван с съмнения на температурата на водната повърхнина в екваториалната част на Тихия океан. Но през 2020 година специалистите не чакат поява на Ел Ниньо, по тази причина въпросните температулни съмнения няма да са причина за рекордни горещини.

Дори в случай че не се окаже най-топлата, 2020 година ще е в челната петица, считат от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати. През януари в редица области в Арктика бе следено доста понижаване на преваляванията. През февруари в изследователска база в Антарктида бе записана най-високата температура в цялата история на наблюденията там. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР