Метеорологичните условия не оказват решаващо влияние върху предаването на коронавируса,

...
Метеорологичните условия не оказват решаващо влияние върху предаването на коронавируса,
Коментари Харесай

Времето не оказва съществено влияние върху предаването на коронавируса

Метеорологичните условия не оказват решаващо въздействие върху предаването на ковид, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на отчет на Световната метеорологична организация (СМО).

Според документа на този стадий няма доказателства, че " директното метеорологично влияние върху вируса въздейства значително на равнището му на предаване в действителни условия по света ".

Фактът, че респираторните болести постоянно са сезонни, изключително в умерения климат, " подхрани упованията, че COVID-19 ще бъде значително сезонен ", се показва още в отчета. Както се оказа обаче, през 2020 година динамичността на разпространяването на болестта зависеше повече от ограниченията, подхванати от държавните управления, в сравнение с от метеорологичните фактори.

Експертите също по този начин стигнаха до заключението, че понастоящем няма директни доказателства за въздействието на замърсяването на въздуха върху жизнеспособността на ковид.

От СМО смятат, че повишението на температурите в северното полукълбо напролет не би трябвало да е съображение за намаляване на признатите ограничения за битка с ковид.

" Видяхме през първата година от пандемията, че вълните на зараза се ускоряват през топлите сезони. Нищо не допуска, че това не може да се повтори и тази година ", споделя Бен Зайчик, един от специалистите, изготвили отчета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР