Burning Man: Празнуващите започват да си тръгват, тъй като мочурищата се подобряват

...
Метеорологичните условия на фестивала Burning Man в САЩ се успокоиха
Коментари Харесай

Метеорологичните условия на фестивала Burning Man в САЩ се успокоиха достатъчно, за да позволят на веселящите да започнат да си тръгват.

Проливен дъжд беше превърнал събитието, проведено в пустиня в Невада, в кална баня.

Земята вече е достатъчно суха, за да могат превозни средства да се движат по нея, без да се заклещват, а снимки показват кемпери, които излизат от събитието.

Около 72 000 души бяха блокирани на фестивала, но организаторите казват, че са готови за масово изселване от понеделник сутринта местно време.

Междувременно организаторите на събитието потвърдиха смъртта на мъж на в петък не беше свързано с лошото време. Те казаха, че са извикани служби за спешна помощ, за да помогнат на мъжа, за който се твърди, че е на около 40 години, но той не е могъл да бъде реанимиран. разследваше смъртта.

Смята се, че дъждовната буря, която връхлетя пустинята Блек Рок в края на миналата седмица, е била най-продължителният и обилен дъжд от началото на фестивала преди повече от 30 години .

Martyna Sowa, танцьорка, която беше записана да участва в събитието, каза пред програмата Today на BBC Radio 4, че е била изненадана колко лоши са станали условията.< /p>

"Беше наистина странно преживяване", каза тя.

На празнуващите, от които се очаква да бъдат до голяма степен самодостатъчни като част от духа на фестивала, беше казано да се приютят и да пестят храна, гориво и вода.

Но лошото време означаваше, че преносимите тоалетни временно не се използват, тъй като обслужващите превозни средства не успяха да се движат по калта, за да ги изпразнят.

"Първоначално ни беше казано, че няма да можем да си тръгнем до вторник, но хората, които наистина трябва да си тръгнат, успяха да си тръгнат", каза г-жа Сова.

Докато мнозина останаха на място, някои избраха да изминат 5 мили (8 км) през калта до най-близкия път. Организаторите на събитието уредиха автобуси да отведат хората от пътя до близкия град Рино, но някои хора казват, че трябва да плащат за превози или да пътуват на стоп извън района.

Други веселяци приемаха мочурливите условия по свой начин - танцуваха в калта и организираха караоке партита.

„Прекарвам си страхотно“, каза Джаз Корона пред BBC.

До неделя обаче усещането за въодушевление беше заменено от нарастващо излъчване на раздразнение, като хората все повече искаха да си тръгнат.

Фей, участник в Burning Man, която живее в Лондон, каза пред BBC, че е била оставена „покрита в кал през последните три дни“.

„Тук няма душове“, каза тя. „Единственото нещо, което можете да направите, е да се измиете с бебешки кърпички в палатката си.“

Необичайните дъждовни бури дойдоха към края на деветдневния фестивал, когато най-големите тълпи пристигат, за да видят големия финал - изгарянето на гигантското дървено чучело.

Това трябваше да се проведе в неделя, но беше отложено с един ден. Много от другите събития на фестивала, включително това на г-жа Сова, трябваше да бъдат отменени.

Дори преди Burning Man да започне официално на 27 август, той беше ударен от останките на Ураганът Хилари - подтиква организаторите да затворят вратите за ранни пристигащи.

Burning Man е едно от най-известните събития за изкуство и култура в Америка, в което посетителите създават временен град в средата на пустинята.

Основан е през юни 1986 г. и е проведен за първи път в пустинята Блек Рок в Невада през 1990 г.

Билетите могат да бъдат много трудни за получаване и посетителите на фестивала понякога провеждат интервюта, за да влязат в популярни лагери и трябва да докажат своята отдаденост към неговите идеали.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР