Метеорологичната служба издаде четиридневно предупреждение за екстремни горещини, което означава,

...
Метеорологичната служба издаде четиридневно предупреждение за екстремни горещини, което означава,
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време до края на седмицата в Обединеното кралство

Метеорологичната работа издаде четиридневно предизвестие за рискови горещини, което значи, че здравето на уязвимите хора може да бъде наранено, а пътуванията - рискови.

Предупреждението важи за Южна и Централна Англия и елементи от Уелс от среднощ в четвъртък до неделя.

Температурите в някои региони ще доближат до 35C (95F), а Thames Water стана следващата компания за водоснабдяване, която разгласи проекти за възбрана на потреблението на маркучи.

Предупреждението в жълт цвят е най-дългото, което метеорологичната работа е издавала, откогато вкара системата за предизвестия за рисково време през 2021 година, и е по-ниско от първото в историята алено предизвестие през юли, когато температурите за първи път надвишиха 40С.

Но от Лондонския Метрополитен обявиха, че въпреки температурите тази седмица да останат под рекордните стойности от предишния месец, тази гореща вълна може да продължи по-дълго.

От през днешния ден до неделя в централна и южна Англия ще бъде в действие трето равнище на предизвестие за горещини, заяви Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA). Това " изисква обществените и здравните служби да насочат съответни дейности към високорисковите групи "

Индексът на пожарната заплаха на метеорологичната работа е " доста висок " за по-голямата част от Англия и Уелс и ще доближи " извънреден " за елементи от Англия до края на седмицата.

Въпреки че предизвестията остават по-ниски от тези, издадени по време на рекордните температури през предишния месец, доктор Агостинхо Соуса от UKHSA акцентира, че е значимо уязвимите хора, като възрастните хора, които живеят сами, или всички с съществени здравословни проблеми, да бъдат " готови за справяне с горещото време ".

" Най-важният съвет е да се уверят, че са хидратирани, да се разхлаждат и да подхващат ограничения, с цел да предотвратят прегряването на домовете си ", добави той. Хората с увреждания могат да бъдат изключително наранени от горещините и да страдат от отмалялост, компликации при регулирането на телесната си температура или проблеми при преместването на по-хладни места в дома.

" Семейството, приятелите и съседите би трябвало да ревизират дали хората с увреждания и възрастните хора имат нужната поддръжка. Ние вършим това в студено време, само че горещината може да бъде също толкоз рискова ", сподели Фазилет Хади от организацията " Права на хората с увреждания в Обединеното кралство "./БГНЕС, Би Би Си

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР