Метеоризмът е знак, че храносмилателната ви система не работи тол­кова

...
Метеоризмът е знак, че храносмилателната ви система не работи тол­кова
Коментари Харесай

Помощ при подут стомах

Метеоризмът е знак, че храносмилателната ви система не работи тол­кова добре, колкото би трябвало, и че " нездравословните “ бактерии в стомаха ви пируват с непреработената храна, което води до отделянето на газове. За да се избавите от газовете, би трябвало да предприемете три значими стъпки.
Първо, дъвчете храната по-дълго време: това е най-ефективният метод да подобрите храносмилането си .
Второ, направете си проучване за не­поносимост към храни – пшеницата е главният провинен за подуването и метеоризма. Изключете всички пшенични артикули от менюто си за 10 дни и ги заменете с други зърнени култури като ръж, овес и ориз . След това още веднъж започнете да ядете пшенични артикули (в огромни коли­чества) и вижте какъв ще е резултатът. Ако установите, че пшеницата е повода, сведете приема є до най-малко и след известно време (някол­ко месеца, да речем) не би трябвало да имате проблеми, в случай че хапвате по нещо пшенично понякога.
На трето място, пробвайте да приемате храносмилателни ензими.  Ако коремът ви се подува постоянно, получавате стомашни неразположения или отделяте прекомерно доста газове, е допустимо тялото ви да не произвеж­да задоволително храносмилателни ензими, които да разграждат храната из­цяло. Тук се получава един обаян кръг, тъй като при намаленото равнище на ензими тялото ви усвоява по-малко хранителни субстанции, а с по-мал­ко хранителни субстанции организмът създава по-малко ензими. Ако казусът ви е от такова естество, разрешаването му е елементарно – пийте по една таблетка храносмилателни ензими на всяко хранене. Качествените комплекси съдържат липаза (за разграждане на мазнините), амилаза (за разграждане на въглехидратите) и протеаза (за разграждане на проте­ините). Някои съдържат и папаин (от папая) или бромелаин (от ананас). Консумацията на упоменатите плодове също подкрепя храносмилането.
Приемайте в допълнение и мултивитамин и минерална добавка, съ­държаща 10 мг цинк, тъй като цинкът взе участие в производството на стомаш­ни киселини . Ако подобрите питателните си привички, след месец най-ве-роятно към този момент няма да се нуждаете от приема на храносмилателни ензи­ми. В случай че те обаче не ви оказват помощ, се консултирайте с диетолог, който да ви изследва за други възможни проблеми с храносмилателна­та система (като дисбактериоза, т.е. дисбаланс на чревната флора, или паразити).
Източник: " 500 въпроса за здравето и храненето “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР