МЕТЧЕ КАМП, Чад (AP) — Пренаселените бежански лагери в източен

...
МЕТЧЕ КАМП, Чад (AP) — Пренаселените бежански лагери в източен
Коментари Харесай

Бежанските лагери в Чад са пренаселени и помощта им свършва, а суданските бежанци продължават да прииждат

МЕТЧЕ КАМП, Чад (AP) — Пренаселените бежански лагери в източен Чад скоро ще останат без пари, което ще изостри тежката филантропична обстановка рецесия, породена от разпространяването на гибелен спор в Судан, сподели Организация на обединените нации.

Повече от милион души в Чад, в това число бежанци, са изправени пред загуба на достъп до животоспасяваща помощ, в случай че не бъдат събрани повече средства за оказване на помощ, заяви Световната стратегия по храните на Организация на обединените нации този месец.

Опустошителните спор сред враждуващи генерали в Судан е умъртвил повече от 5000 души там и е разселил над 5 милиона, заяви Организация на обединените нации. В Чад броят на бежанците е най-голям от 20 години. Организация на обединените нации предизвести, че спорът е на път да се трансформира в най-тежката гладна рецесия в света, като една трета от 18-те милиона поданици на Судан към този момент са изправени пред остра продоволствена неустановеност.

В бежанските лагери в източен Чад неналичието на чисти питиета водата и канализацията предизвикват разпространяването на рискови заболявания. Лекари без границ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР