метът на София Йорданка Фандъкова при проверка в новопостроената сграда

...
метът на София Йорданка Фандъкова при проверка в новопостроената сграда
Коментари Харесай

Фандъкова: В последните години Столична община инвестира в строителството на над 90 нови сгради за детски градини

метът на София Йорданка Фандъкова при инспекция в новопостроената постройка за детска градина  в регион „ Младост “

" От 3 септември 2018 година 232 деца стартират да посещават новата детска градина в регион „ Младост “, която е филиал на ДГ 76. „ Сърничка “. Новата постройка е за 10 групи и на процедура с нея в регион „ Младост “ към този момент няма дефицит тук-там в градинските групи. Продължаваме със строителството и откриването на яслени групи. Тази година откриваме още две детски градини – по една в „ Драгалевци “ и в „ Красно село “ и започваме още 9 здания, които ще са подготвени следващата година. Общо вложенията в строителство за тези две години са над 31 млн. лева " Това сподели през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция в новопостроената Детска градина „ Сърничка “ в регион „ Младост “.

" В последните 10 – 11 години Столична община влага в строителството на над 90 нови здания за детски градини. През 2006 година в София имаше 32 хиляди места в детските градини, а сега – над 48 хиляди Над 16 хиляди са новите места, които осигурихме за децата на София, с извънредно целенасочена политика за строителство, в което сме вложили над 179 млн. лева " – каза кметът Фандъкова.

Продължава работата по създаване на нови детски градини и реорганизация. Тази година започваме построяването на 9 здания. Те са в регионите „ Лозенец “ – „ Кръстова вада “, „ Триадица “ – „ Манастирски ливади-изток “, „ Витоша “ – две здания, „ Нови Искър “, „ Искър “, „ Подуяне “, „ Красно село “, „ Илинден “.

Кметът Фандъкова уточни, че е извънредно признателна на Негово Светейшество българския патриарх Неофит, който даде благословията си два парцела на Българската православна черква да бъдат предоставени за строителство на учебни заведения и детска градина. Това са кварталите „ Манастирски ливади “ и „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “, с които нямаше общински терени.

" През цялото това време Столичната община работи извънредно интензивно взаимно с родителските организации, които са част към работната група в дирекция „ Образование “. Заедно с тях е основана единната осведомителна система за записване в детските градини, вършат се промени и се дефинират местата за бъдещо строителство. И тази година дружно с родителските организации разширихме електронната система, като включихме към нея и приема на децата с хронични болести и със специфични просветителни потребности " – посочи също Фандъкова.

Със заповед на кмета Фандъкова бе основана работна група, която ще изготви лист на хроничните болести, при които децата се нуждаят от спомагателна поддръжка за банкет в детска градина.

По думите на кмета Йорданка Фандъкова „ Списъкът със болести на Министерство на здравеопазването, който в последните месеци се показва като лист за приемане в детска градина, е лист на болести, при които е нужна диспансеризацията, т.е., банкет в болница. Това са операции, които не мога да позволи, че се вършат от неведение, а наподобяват на целенасочена акция както против нашите старания, по този начин и против всички шефове, учители и лекари. Нека не приравняваме всички тези хора и цели гилдии към нарушителите. Проверки на активността на детските градини се вършат непрекъснато, и когато някой е направил нарушавания, той си носи виновността и глобата персонално. “

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР