Метално сърце за събиране на капачки за благотворителност затуптя и

...
Метално сърце за събиране на капачки за благотворителност затуптя и
Коментари Харесай

Първото сърце за капачки затуптя в Асеновград

Метално сърце за събиране на капачки за щедрост " затуптя " и в Асеновград. То е сложено до паметника на цар Иван Асен II в Градския парк на Асеновград. Само няколко минути след формалното му разкриване, в голямото сърце бяха пуснати първите капачки. Идеята е на Центъра за локални начинания и развиване в града, а реализацията на плана е осъществена посредством подаяние и със съдействието на община Асеновград. Ангажимент по предаване на събраните капачки в пунктовете поеха основателите. Те дадоха обещание, че средствата от идеята ще бъдат употребени единствено и само за благотворителни цели.



Относно въпросът по какъв начин ще бъде опазено от нападения на вандали металното сърце, от Центъра за локални начинания и обясниха пред Actualno.com, че такива към този момент са съсипвали труда им. " Пример за вандалска демонстрация е отрязването на бетонирана дървена табела, която ние поставихме на екопътека " Кутра ". Освен това откраднаха и розите, които засадихме в градинката до паметника на Ген. Дандевил ", изясни Миа Сердарева - част от основателите. Тя съобщи, че " в случай че всеки разсъждава в жанр " няма смисъл да се прави нищо, щото ще го потрошат ", то нищо хубаво няма да се случи в града и опазването е задача на полицията, а нашата работа е да вършим каквото можем ".
Още две сходни железни сърца за събиране на капачки следва да бъдат сложени в Асеновград. По концепция на общината и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, едното ще е до някогашния " Детмаг ", а другото - в квартал " Долни Воден ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР