Метаболизмът представлява обмяната на веществата в нашия организъм. Колкото по-добре

...
Метаболизмът представлява обмяната на веществата в нашия организъм. Колкото по-добре
Коментари Харесай

Девет грешки, които забавят нашия метаболизъм

Метаболизмът съставлява обмяната на веществата в нашия организъм. Колкото по-добре се отделят ненужните субстанции от организма, толкоз по-добър е неговият метаболизъм. Това е гаранция, че тялото поддържа оптимално тегло, а също по този начин и положително здравословно положение.

С напредването на възрастта метаболизмът се забавя, тялото съумява да изгори по-малко калории на ден, а тези, които не се изгарят, се натрупват в тялото под формата на мазнини. Добрият метаболизъм подсигурява консумиране на нужното количество калории и обезпечава добър баланс в тялото.

Понякога и хората с добър метаболизъм имат проблеми, защото вършат неточности, които го забавят. Ще се спрем на най-честите неточности, които въздействат върху метаболизма.

1. Нередовно хранене и прецизни диети

Когато липсват съществени хранителни субстанции, най-много при липса на белтъчините, които са доста нужни за метаболизма, той се забавя. Тялото минава на нов режим, който се включва при спешни обстановки и стартира да натрупа мазнини, вместо да ги изгаря. Това се постанова, с цел да може да се поддържат виталните процеси в тялото. Затова гладът или рисковите диети не носят предстоящите резултати.

2. Обездвижването

 заседяване

Седенето неподвижно в продължение на дълги часове е синоним на затънал метод на живот. Краткото време в спортната зала в края на работния ден не е в положение да заличи продължителното обездвижване денем. На всеки 5-10 минути е належащо човек да се раздвижва, с цел да избегне забавения метаболизъм.

3. Липсата на задоволително количество сън

Недоспиването въздейства зле на мастните кафези. Ако нужният сън се понижи два пъти, мастните кафези и инсулина си взаимодействат с 30 % по-зле. Това води до повишено тегло в дълготраен проект.

4. Влиянието на алкохола

Когато човек употребява алкохол, без значение от типа му, тялото стартира да го разгражда, с цел да се освободи от калориите, признати с храната. Алкохолът работи възпиращо на обмяната на веществата и това е още една причина да се ограничи използването му.

5. Дехидратацията

Ако дневно се изпиват 8 до 10 чаши вода, това ще ускори метаболизма и калориите ще се изгорят по-бързо. Затова непрекъснатото хидратиране на тялото, изключително през топлия интервал е доста значимо.

6. Недостигът на калций

 храни с калций

Засилената приложимост на храни, съдържащи калций ще докара до бързо изгаряне на мазнините. Млякото, сиренето и зеленолистните зеленчуци съдържат повече калций и се предлага постоянната им консумация.

7. Пренебрегването на кафето и чая

Кофеинът подтиква обмяната на веществата и по тази причина са толкоз известни напитките, които съдържат кофеин.

8. Тренировките с натоварвания

При тичане, плуване, колоездене и други спортове сърцето бие по-бързо и това усъвършенства метаболизма. Най-голям резултат дават спортовете, които ускоряват метаболизма, комбинирани с кардио тренировки.

9. Ниските равнища на желязо

Жените губят кръв всеки месец при цикъла, а дружно с това и желязото, което е минерал, който превежда кръвта до мускулите. При дефицит на желязо се забавят метаболитните процеси. Справянето с казуса става посредством консумация на храни, богати на желязо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР