Метаболизмът представлява химичен процес, чрез който тялото превръща храната и

...
Метаболизмът представлява химичен процес, чрез който тялото превръща храната и
Коментари Харесай

3 съвета за ускоряване на метаболизма

Метаболизмът съставлява химичен развой, посредством който тялото трансформира храната и напитките, които консумираме всеки ден, в сила. Така се обезпечава оптималното действие на органите – значимо за поддържането на положително здраве. В тази публикация предлагаме няколко потвърдени съвета, които ще ви оказват помощ да ускорите метаболизма и да отслабнете.
1. Разделете храненията на няколко порции, с цел да ускорите метаболизма
Препоръчително е да се храним по 3 пъти дневно. За да поддържате метаболизма, разделете храната на 5-6 порции.
Ако гладувате и не осигурите на тялото задоволително калории, то реагира по метод, който не бихте желали – намалява телесната температура и стартира да складира сила под формата на мазнини.
Ключът към поддържането на бърз метаболизъм е в избора на храни, богати на витамини, минерали и фибри, небогати на калории. По този метод ще усещате задоволеност и ше неутрализирате изпитването на мощен апетит. Той предизвика консумирането на захарни и хлебни артикули, които са с ниска хранителна стойност.
2. Повишете потреблението на протеини
Не е целесъобразно да приемате най-вече тях, само че не е по никакъв начин неприятна концепцията – да повишите количеството им, като ги консумирате всекидневно. Така ще подобрите физическото положение на организма и ще стимулирате горенето на калории.
Допълването на ежедневното меню с повече калории предизвика трупане на мускулна маса и форсира процеса на намаляване.
Съществува още един значим миг – би трябвало да заложите на меса, които съдържат качествени протеини. В листата с идеалните благоприятни условия са:
Яйца
Риба
Постно месо
Спанак
3. Повишете потреблението на вода
Много хора към момента не осъзнават какъв брой потребно е да се употребява доста вода. Тя поддържа тялото хидратирано и подкрепя естествения развой на детоксикация, извежда отпадните субстанции.
Дехидратираното тяло е затруднено да употребява вярно енергийните запаси, а това води до струпване на мазнини.
Ако желаете да ускорите метаболизма, комбинирайте чаша вода с 1 супена лъжица лимонен сок или ябълков оцет. Така резултатът е по-добър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР