Метаболизмът и наднорменото тегло са тясно свързани - това е

...
Метаболизмът и наднорменото тегло са тясно свързани - това е
Коментари Харесай

Как да се справим с бавния метаболизъм

Метаболизмът и наднорменото тегло са тясно свързани - това е разбирането на множеството хора през днешния ден. Бавният метаболизъм се сочи като съществена причина за затлъстяването.

Това не всеки път е по този начин, тъй като за качването на килограми въздейства количеството калории, които се одобряват на ден, и те постоянно са много повече от тези, които се изразходват. Какво да прави тялото ни с непотребните калории? Трупа ги под формата на мазнини. Теглото зависи от калорийния баланс повече, в сравнение с от метаболизма. Какво в действителност се крие зад понятието метаболизъм?

Ако би трябвало да се дефинира по някакъв метод, метаболизмът е съвкупността от биохимичните реакции, протичащи в организма. Те дават отговор за това дали силата, призната под формата на калории посредством храната ще бъде съхранена или освободена. Затова в съзнанието на хората се е настанило схващането, че метаболизмът дефинира тежестта, като бавният е причина за наднорменото тегло.

 g iStock

Всъщност под муден или бърз метаболизъм се схваща скоростта на метаболитните процеси. А скоростта на метаболизма е времето, за което тялото гори калориите.

Нивото на метаболизма зависи от разнообразни фактори - гени, здравословно положение, метод на живот и други.

Възниква въпросът може ли човек да въздейства върху метаболитните процеси? Това е изцяло допустимо. Има доста фактори, които изцяло умишлено могат да се контролират от волята на индивида. Те трансформират скоростта, с която тялото гори признатите калории с храната и може да избегне трупането на мазнини по тялото. Ето главните от тях:

Начинът на хранене

Хранителният режим е доста значим. Екстремните диети по никакъв начин не са подобаващи, тъй като бързият резултат си отива незабавно. Хранителният режим би трябвало да се изготвя самостоятелно и да бъде съгласуван с персоналните потребности. Приемът на калории се дефинира от самостоятелните особености на индивида и метода му на живот. Трябва да се одобряват храни, богати на протеини на всяко ястие, с цел да не се губи от мускулната маса. Останалото количество от нужни калории се разделя сред въглехидратите и потребните мазнини.

 g iStock

Тренировките за повишение на мускулна маса

Една от значимите аргументи за муден метаболизъм е множеството мазнини вместо мускули. Силовите тренировки са това, което ще помогне да се губи по-малко мускулна маса след ограничение приема на калории.

 g iStock

Активният метод на живот

Всяко придвижване гори калории, а заседналият живот натрупа мазнини. Затова интензивният метод на живот е толкоз значим. Всеки път когато изборът е придвижване, на метаболизма не се оставя различен избор, с изключение на да следва дейния темп на тялото.

 g iStock

Още по тематиката:
Митът е разрушен: не е чак толкоз потребно да пиеш чаша вода заран Каква диета да съблюдаваме, в случай че не спортуваме постоянно Пет вкусни храни за по-добър метаболизъм Кои са аргументите за бавния метаболизъм ? Бърз метаболизъм на всяка възраст
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР