Метаболизмът е един от ключовите и най-важни механизми в нашия

...
Метаболизмът е един от ключовите и най-важни механизми в нашия
Коментари Харесай

5 ежедневни грешки, които забавят метаболизма

Метаболизмът е един от основните и най-важни механизми в нашия организъм. От него зависи както здравословното положение на тялото, податливостта или не на разнообразни болести, усвояемостта на питателните детайли, витамини и минерали, както и тежестта.

Често неумишлено позволяваме някои неточности в всекидневието си, които забавят метаболизма. Това се случва незабелязано, а ние хвърляме виновността върху всичко останало, само че не и върху себе си.

По-долу в текста ще видите някои доста чести неточности, които множеството хора позволяват без да осъзнават и които доста забавят метаболизма.

Храните се неправилно на закуска

Стартът на деня е от голямо значение. Закуската би трябвало да е питателна, богата на хранителни субстанции и даваща доста сила денем или най-малко през по-голямата част от него.

Демонизирането на въглехидратите в последно време води до допускане на доста неприятни неточности в диетата и най-много на закуска. Ако наблягате на протеините и мазнините за сметка на приема на въглехидрати, вие забавяте метаболизма си. Пропускането на закуската и храненето чак на обяд пък е още по-голяма неточност.

Според нутриционистът на холивудските звезди лекар Чарлс Паслер, избягването на въглехидратите на закуска или незадоволителният им банкет са в основата на забавянето на метаболитните процеси. Ако пък пренебрегвате протеините, ще изгубите част от мускулната си маса в дълготраен проект. Това също се отразява зле на цялостния баланс в организма и тежестта.

Доктор Паслер предлага по принцип да се съблюдава правилото 30/30/40 надлежно за протеини, мазнини и въглехидрати всяка заран, написа newbeauty.com.

Лишавате се от сън

Недоспиването и безсънието утежняват метаболизма на кръвната захар и хормоналния баланс в тялото, което води до закъснение в обмяната на веществата. Ако желаете диетата и упражненията, които спазвате да дават резултат, осигурявайте задоволително отмора за организма си.

Диети с йо-йо резултат

Бързото намаляване е примамливо решение, когато желаете внезапно и незабавно да редуцирате тежестта си, само че тези диети имат доста неприятен резултат върху метаболизма. Те карат тялото да превключи на режим на задържане, с цел да се защищити от апетит поради внезапно понижения банкет на калории. Това автоматизирано забавя метаболизма, а след връщане към естествения режим на хранене организмът мигновено попълня изгубеното. Това е и резултатът йо-йо при тези диети.

Не се хидратирате задоволително

Някои хора лимитират приема на вода, тъй като неправилно считат, че тя ще провокира поява на целулит или в допълнение тегло. Ако приемате задоволително плодови и зеленчукови сокове, както и естествено диуретични храни и питиета, непотребните течности ще се изведат от тялото, а то ще остане вярно хидратирано.

Не обръщате внимание на напрежението

Високите равнища на стрес в организма доста забавят метаболизма и пречат на красивата стройна фигура. За да намалите напрежението, отделяйте по 20-30 минути дневно за извършения, движете се повече навън постоянно, когато имате опция, практикувайте приятни за вас занимания, в случай че би трябвало даже сменете работното място. Всичко това ще ви помогне да намалите напрежението, да сте по-красиви и слаби, само че и най-много здрави./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР