Метаболизъмът се отнася до различни химични реакции, които се случват

...
Метаболизъмът се отнася до различни химични реакции, които се случват
Коментари Харесай

Диета при забавен метаболизъм

Метаболизъмът се отнася до разнообразни химични реакции, които се случват вътре в организма за поддържане на живота. Метаболизъмът се разделя на две съществени категории: катаболизъм и анаболизъм. Катаболните реакции включват разбивка на по-големите молекули на по-малки, а анаболните реакции включват синтеза на комплицираните молекули.

Метаболизмът включва мозъка, червата, хормони, молекули и мастни кафези, химикалите, които дружно повлияват на нашето тегло посредством контролиране на скоростта, с която се изгарят калории. Лошите хранителни привички, генетика, неналичието на физически извършения и йо-йо резултат и диетите постоянно се свързват с муден метаболизъм.

Метаболизмът е от жизненоважно значение за регулирането на всички телесни процеси. Специалистите заключават, че храната може да промени генната експресия, като се свързва с избрани рецептори, които засягат метаболизъм. Според Марк Хаймън, качеството на храната и питателните привички, стрес и равнища на физическа интензивност, се отразяват върху обмяната на веществата.

Тези фактори оказват въздействие върху метода, по който тялото преработва храните, асимилира питателните субстанции, изгаря калориите и контролира здравето и тежестта. Храната съдържа информация, която управлява метаболизма посредством инструктирането на гени, с цел да освободят избрани хормони и ензими. А диета за муден метаболизъм не е единствено за калории - тя интегрира качеството на храните.

Диетата за муден метаболизъм цели стабилизиране на равнищата на кръвна захар, възстановяване на инсулиновата сензитивност, поощряване на съхранението на въглехидратите под формата на гликоген, а не на мазнини и увеличение на изгарянето на мазнини посредством процеса на термогенезата. Някои храни, като белтъчини и комплицирани въглехидрати, оказват топлинен резултат, което значи, че тялото би трябвало да работи по-усилено, с цел да извари, обработва и употребява питателните субстанции, открити в тези храни.

Това от своя страна подтиква термогенезата, или спомагателната топлинна сила, създадена от нараснал метаболизъм. Диета за муден метаболизъм също взема под внимание периодичност на хранене, размера, типовете храни, биохимичната характерност и процентните съотношения на трите макронутриенти: белтъчини, въглехидрати и мазнини. Яденето на по-големи количества белтъчини и комплицирани въглехидрати и по-големи калориини разноски спрямо яденето на диета, богата на мазнини и модифицирани въглехидрати.

Работата на доктор Уилямс разкри, че храненето и хранителния статус въздейства на генната експресия. Генната експресия, въздейства на всички физически и биохимични характерности на индивида, за това, диета може да промени състава на тялото и метаболизъма.

 здравословно хранене

Всеки човек има неповторим тип на метаболизъм, които могат да бъдат класифицирани в три съществени категории: мудни окислители, бързи окислители и смесени окислители. Яденето на неверен вид храни за избрана генетична конституция ще се отрази негативно на метаболизма и тялото няма да действа оптимално и да получи верен баланс на питателните субстанции.

Пълнозърнестите храни, диетата въз основа на плодове, зеленчуци, постен протеин, ядки и семена е най-хубавото за усъвършенстване на метаболизма, защото тя обезпечава на организма подобаващи принадлежности за клетъчен ремонт, поддръжка и напредък. Аминокиселини се употребяват от организма като строителни блокове за ремонта и синтеза на протеин.

Девет от 20-те аминокиселини се считат за значими и би трябвало да се получат единствено посредством диета. Диетата за муден метаболизъм е обезпечаване на съответни равнища на протеин при всяко хранене, с цел да поддържа анаболен резултат, което защищава от загубата на мускулна маса.

Това оказва помощ да се усилят минималните дневни условия на калориите, нужни на организма да прави естествените функционалности като дишането и храносмилането. Консумирането на пълностоен протеин на всеки 3 часа може да помогне за попречване на загубата на чиста мускулна тъкан. Растителния протеин е повърхностен и изисква вярна композиция на храните. Също по този начин, при оптималното хранене се взема под внимание здравето на черния дроб, защото този орган играе значима роля в обмяната на веществата.

Бавният метаболизъм може да бъде резултат от голям брой фактори, в това число генетика, яденето на неверни храни, които и не задоволително физическа интензивност и потреблението на избрани лекарствени артикули. Обикновено, бавения метаболизъм е резултат от композиция от тези фактори. Интересното е, че макар общоприетото разбиране, че нискокалоричните диети са потребни, те могат доста да намалят метаболитната функционалност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР