Метаболитният синдром е медицинско състояние, което включва комплекс от нарушения,

...
Метаболитният синдром е медицинско състояние, което включва комплекс от нарушения,
Коментари Харесай

Как да се справим с метаболитния синдром: Съвети за подобряване на здравето

Метаболитният синдром е здравно положение, което включва комплекс от нарушавания, които се случват в организма, като нараснала кръвна захар, нараснало кръвно налягане, холестерол и струпване на мазнини към корема. Тези фактори усилват риска от сърдечно-съдови болести, диабет и други съществени здравословни проблеми.

За да се справите с метаболитния синдром е значимо да водите здравословен метод на живот, поучават специалистите. Това включва вярно хранене, постоянни физически извършения , отвод от тютюнопушене и ръководство на напрежението. Също по този начин е значимо да се консултирате с доктор за уместно лекуване и надзор на признаците на синдрома.

Важно е да се поддържа здравословно тегло, да се заобикаля потреблението на питиета и храни, съдържащи захар, да се усили физическата интензивност и да се употребяват повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Трябва да се заобикаля алкохола и да се съблюдават рекомендациите на лекаря за лекуване на другите здравословни проблеми, които могат да бъдат свързани с метаболитния синдром. Важна роля при диагностицирането играят лабораторните проучвания на кръвта.

Справянето с метаболитния синдром може да бъде предизвикателство , само че с вярната мотивация и поддръжка е допустимо да се усъвършенства здравето и да се понижи риска от съществени болести.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР