Meta ще наеме с 30% по-малко нови кадри тази година

...
Коментари Харесай

Meta предупреди за дълбок икономически спад


Meta ще наеме с 30% по-малко нови фрагменти тази година (снимка: CC0 Public Domain)

Собственикът на Фейсбук – Meta Platforms – редуцира проектите си за наемане на инженери. Новите позиции ще са с най-малко 30% по-малко, в сравнение с беше планувано за тази година. Новината разгласи изпълнителният шеф Марк Зукърбърг пред чиновниците на компанията през вчерашния ден. Той ги предизвести да се приготвят за бездънен стопански спад.

„ Ако би трябвало да се обзаложа, бих споделил, че това може да е един от най-лошите спадове, които сме виждали в новата история “, сподели Зукърбърг пред служащите в седмична сесия с въпроси и отговори. Досега проектът на компанията беше за наемането на 10 000 нови чиновници през 2022 година Вместо това обаче ще бъдат взети към 6000-7000 души, което е спад от първичния проект.
още по темата
В допълнение към намаляването на новите позиции компанията оставя избрани позиции незаети и „ ускорява жегата “ върху ръководството на продуктивността. Фирмата ще в профил чиновниците, които не могат да реализират „ по-агресивни цели “. „ Реално видяно, евентуално има куп хора в компанията, които не би трябвало да са тук “, сподели Зукърбърг. „ Част от вярата ми, повишавайки упованията и поставяйки по-агресивни цели, е някои хора да решат, че това място не е за тях. Този независим избор е нещо положително, съгласно мен “, добави той.

Компанията би трябвало да „ приоритизира по-безмилостно “ и „ да има по-икономични, по-стегнати, по-добре работещи екипи “, написа основният продуктов шеф Крис Кокс в нота, която се появи във вътрешния спорен конгрес на компанията „ Workplace “ преди сесията с въпроси и отговори. „ Трябва да подчертая, че навлизаме в съществени времена и насрещните ветрове са жестоки. Трябва да работим безупречно в среда на по-бавен напредък, където екипите не би трябвало да чакат голям приток на нови инженери и бюджети “, написа Кокс.

Meta не е първата, която понижава проектите си за наемане на нови фрагменти и загатва за освобождение на чиновници, които са незадоволително продуктивни. Наскоро и шефът на Tesla загатна за евентуални съкращения.

В същото време най-голямата компания за обществени мрежи загуби към половината от пазарната си стойност тази година. Ежедневните Meta дейни консуматори на нейното водещо приложение Фейсбук са спаднали през тримесечието, разбра се при следващия анонс на финансови резултати. Това се случва на фона на гневна конкуренция от страна на приложения като TikTok и декларираната дълготрайна упоритост за основаване на „ метапространство “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР