Meta се надява да възобнови интереса към метавселената с нови

...
Meta се надява да възобнови интереса към метавселената с нови
Коментари Харесай

Meta предложи използването на метавселената за подготовка на работници

Meta се надява да възобнови интереса към метавселената с нови способи за потреблението ѝ, позиционирайки виртуалния свят като място за образование на чиновници. Говорейки по време на мероприятието Future of Work Summit, президентът на Meta по интернационалните връзки Ник Клег (Nick Clegg) акцентира, че една от значимите особености на AR и VR е способността да се увеличи успеваемостта на преквалификацията на личния състав.

Въпреки че Meta трябваше да прибегне до всеобщи съкращения в Reality Labs – софтуерното поделение за AR/VR, Клег остава оптимист, само че акцентира, че ще отнеме 10-15 години, до момента в който технологиите на метавселената станат необятно публикувани.

Според компанията, която употребява VR за образование на водопроводчици, електротехници и други експерти, вместо няколко месеца образование, това ще лишава на хората 5-6 седмици. В същото време, мнозина би трябвало да бъдат уверени в огромния капацитет на технологията.

Напредъкът в региона на ИИ и развиването на системите от рода на ChatGPT изместиха метавселената на назад във времето в осведомителното пространство. Компанията обаче твърди, че AI единствено ще го добави, защото е невероятно да си представим метавселената на бъдещето без генеративен ИИ. По-специално, времето за създаване на виртуални светове ще бъде доста понижено.

Meta има вяра, че опасенията, че AI ще остави мнозина без работа, дава на компанията спомагателна опция да даде на хората нови специалности и работни места. Тези начинания се поддържат и във Вашингтон, окръг Колумбия, с неотдавнашното въвеждане на Immersive Technology for the American Workforce Act, който планува петгодишна стратегия за безплатни средства за колежи и просветителни центрове, искащи да внедрят AR и VR в образованието.

Както показват от Meta, за разлика от AI технологиите, които съгласно експертната общественост, изискват незабавно законодателно контролиране, в региона на AR / VR ограниченията за надзор могат да бъдат приложени без доста бързане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР