Meta съобщи, че потребителите на Facebook Messenger и Instagram, които

...
Meta съобщи, че потребителите на Facebook Messenger и Instagram, които
Коментари Харесай

Потребителите на Facebook Messenger и Instagram ще могат да общуват чрез видео-разговори във вид на аватари

Meta заяви, че потребителите на Фейсбук Messenger и Instagram, които употребяват видео-разговори, ще могат да сменят изображението си със обвързвания с профила аватар. Новата функционалност очевидно бележи още една стъпка към разгръщането на екосистемата от метавселената на компанията.

Съдейки по демонстрационното видео, оповестено от вицепрезидента на метавселената Вишал Шах (Vishal Shah), системата работи сходно на функционалността Memoji при позвъняване по Apple FaceTime. Аватарите на Meta повтарят изражението на лицето и артикулацията на потребителите, опростявайки виртуалната връзка на събеседника с триизмерния модел. Предложената функционалност на Meta работи с комизъм — аватарът на човек може да бъде сменен с изображение на котка, куче, бухал, лама или друго тотемно животно.

Друго ново допълнение са анимираните стикери, основани на аватар, които могат да се употребяват в Stories и Reels във Фейсбук и Instagram, в мненията във Фейсбук и в персоналните чатове във Фейсбук Messenger и Instagram. Същевременно, Meta разгласи, че аватарите в нейното семейство от приложения и виртуална действителност ще бъдат обединени съгласно един стандарт — те ще станат по-реалистични и потребителите ще могат да демонстрират виртуални предмети от дрешника. Предполага се, че компанията желае да подтиква продажбите на виртуални тоалети.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР