Meta позволява на Facebook и Instagram да публикуват политически реклами,

...
Meta позволява на Facebook и Instagram да публикуват политически реклами,
Коментари Харесай

Meta позволява разпространяване на политическа реклама с невярно съдържание във FB и Instagram

Meta разрешава на Фейсбук и Instagram да разгласяват политически реклами, в които се твърди, че резултатите от президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година са били фалшифицирани.

Това е тезата, с която изясни изборната загуба, която претърпя на вота през 2020 година

Твърденията му за операция и подправяне на резултатите доведоха до, като десетки протестиращи нахлуха в постройката на Капитолия при започване на 2021 година

Сега Wall Street Journal написа, че смяната в политиката на Фейсбук и Instagram, която разрешава разпространението на политически реклами с погрешно наличие, е била въведена тихомълком през 2022 година, след междинните избори в Съединени американски щати.

Изданието отбелязва, че предходната политика на Meta е попречила на републиканските претенденти да пускат реклами в актуалната акция, в които да настояват, че изборите през 2020 година са били манипулирани.

С новите правила Meta разрешава на политиците да насочат сходни погрешни послания, че предходните избори са били „ манипулирани “ или „ откраднати “.

Политиката на компанията към момента не разрешава да се насочат подозрения за легитимността на настоящите или бъдещи избори.

Британският „ Гардиън “ отбелязва, че и други обществени платформи също вършат промени в политиките си преди президентските избори през 2024 година

През август платформата на Илон Мъск X заяви, че ще анулира възбраната си за политически реклами, въведена в началото през 2019 година

През юни платформата YouTube също промени позицията си след изборите в Съединени американски щати през 2020 година и разгласи, че стопират да отстраняват рекламно наличие, което погрешно твърди, че минали президентски избори са били фалшифицирани.

В известието се споделя, че задачата на този ход е да се резервира способността за „ намерено разискване на политически хрумвания, даже тези, които са спорни или се основават на опровергани догатки “.

Според изявленията, Мета също е присъединила съображенията за независимост на словото при вземането на решението си.

Изданието Wall Street Journal се базира на Ник Клег, който дава отговор за световните въпроси в компанията. Според него, компанията не би трябвало да взема решение дали изборите са били законни.

The Wall Street Journal заяви, че някогашният американски президент Доналд Тръмп, който още веднъж е претендент на републиканците за президент на изборите през 2024 година, е пуснал реклама във Фейсбук през август, която явно е била позволена единствено поради новите правила.

В нея той споделя погрешно изказване: „ Спечелихме през 2016 година Имахме фалшифицирани избори през 2020 година, само че получихме повече гласове от всеки настоящ президент, ” споделя Тръмп.

Неправителствената организация Тhe Tech oversight project, която следи активността на огромни софтуерни компании, осъди смяната в разпоредбите на Мeta.

„ Сега знаем, че Марк Зукърбърг и Мета ще лъжат Конгреса, ще застрашат американския народ и непрестанно ще заплашват бъдещето на нашата народна власт “, споделя заместник-изпълнителният шеф на организацията Кайл Морс.

В композиция с неотдавнашните ходове на Meta за ограничение на количеството политическо наличие във Фейсбук, известността на предизборните реклами, които слагат под подозрение изборите, може да нарасне трагично през 2024 година, oтбелязва изданието.

„ Днес можете да създадете голям размер наличие с едно тракване на пръстите и да наводните мрежата “, споделя пред Wall Street Journal Джина Пак, основен изпълнителен шеф на Tech for Campaigns, политическа организация за цифров маркетинг, която работи с демократите в Съединени американски щати.

Социалната платформа Фейсбук беше упрекната във зловредно въздействие върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Тогава тя не предотврати разпространяването на дезинформация в навечерието на вота, в който Тръмп победи Хилъри Клинтън, отбелязва изданието и напомня, че са били популяризирани публикации с погрешна информация, в които се твърди, че Хилари Клинтън е палач, а папата е подкрепил Тръмп.

Впоследствие Доналд Тръмп присвои термина „ подправени вести “, с цел да клюки законното докладване на личните си лъжи, напомня още изданието.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР