Meta Platforms Inc., собственик на Facebook и Instagram, планира нов

...
Meta Platforms Inc., собственик на Facebook и Instagram, планира нов
Коментари Харесай

Meta планира хиляди съкращения още тази седмица

Meta Platforms Inc., притежател на Фейсбук и Instagram, възнамерява нов кръг от съкращения и ще уволни хиляди чиновници още тази седмица, настояват осведомени.

Най-голямата компания за обществени мрежи в света понижава още работни места, в допълнение към съкращението с 13% през ноември, в опит да се трансформира в по-ефективна организация. В предходния кръг от съкращения Meta уволни 11 000 чиновници в границите на първото си огромна акция по оптимизация. Компанията работи също по този начин за преструктуриране на организацията си, като дава пакети за изкупуване на мениджъри и редуцира цели екипи, които смята за несъществени, заяви през февруари Блумбърг - ход, който към момента се завърши и може да засегне хиляди чиновници.

Предстоящият кръг от съкращения е подбуден от финансови цели и е обособен от " усъвършенстването ", обявиха осведомени, поискали анонимност. Meta, която регистрира закъснение на приходите от реклама и се е насочила към платформа за виртуална действителност, наречена метавселена, е поискала от шефовете и вицепрезидентите да изготвят описи на чиновниците, които могат да бъдат освободени, споделиха хората. Говорител на Meta отхвърли да разяснява проектите.

Според осведомени, този стадий на съкращения може да бъде приключен през идната седмица. Работещите по проекта се надяват той да бъде подготвен преди основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг да излезе в отпуск за развъждане на третото си дете, което може да стане скоро, споделя един от чиновниците.

Съкращенията през ноември бяха изненадващи, само че следващата серия от уволнения беше предстояща от чиновниците на Мета. Зукърбърг дефинира 2023 година като " година на успеваемостта " на Мета и компанията е оповестила това на чиновниците по време на представянето, което завърши предходната седмица.

Работниците в основаната в Менло Парк, Калифорния, компания разказват нарасналата тревога и ниския морал измежду сътрудниците си в последно време. Някои чиновници показаха терзание дали ще получат бонусите си, които би трябвало да бъдат разпределени този месец, в случай че изгубят работата си преди този момент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР