Meta обмисля да таксува европейските потребители за версии на своите

...
Meta обмисля да таксува европейските потребители за версии на своите
Коментари Харесай

Meta предлага таксуване на месечна такса за Instagram и Facebook без реклами в Европа

Meta обмисля да таксува европейските консуматори за версии на своите приложения Instagram и Фейсбук, които понастоящем са безвъзмездни, с цел да се съобразят с наредбите на Европейския съюз.

Технологичната компания предложи да таксува потребителите на Instagram и Фейсбук в Европа с към 13 $ на месец, с цел да избегнат проявлението на реклами, сподели източник пред CBS MoneyWatch. Приблизително толкоз таксуват съперници като YouTube Premium за сметки в Европа. The Wall Street Journal първи заяви за проекта на Meta.

От Meta се изисква да съблюдава разпоредбите за дискретност на Европейския съюз, които лимитират способността му да насочва консуматори с персонализирани реклами въз основа на тяхната интензивност при сърфиране онлайн. Фейсбук и Instagram, които са безвъзмездни, значително се допускат от реклама. Комисарят по поверителността на данните на Ирландия преди този момент санкции компанията за условие потребителите на приложения да се съгласят да гледат реклами въз основа на тяхната онлайн интензивност.

Новото предложение ще предложи на европейските консуматори два избора: да продължат да употребяват безвъзмездни версии на Instagram и Фейсбук с персонализирани реклами или плащайте за абонаменти без реклами. Промените няма да обиден потребителите на приложението Meta в други страни, в това число САЩ 

Източник, осведомен с въпроса, сподели на CBS MoneyWatch, че предлагането на Meta не е закрепено в камък и продължава да изследва набор от варианти за съблюдаване с наредбите на Европейски Съюз.

„ Meta има вяра в цената на безплатните услуги, които се поддържат от персонализирани реклами. Ние обаче продължаваме да изследваме вариантите, с цел да подсигуряваме, че съблюдаваме изменящите се регулаторни условия “, сподели представител на Meta в изказване за CBS MoneyWatch.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР