Мета (Meta), компанията майка на Фейсбук (Facebook), е изправена пред

...
Мета (Meta), компанията майка на Фейсбук (Facebook), е изправена пред
Коментари Харесай

Италия разследва Мета за 870 милиона евро ДДС

" Мета " (Meta), компанията майка на " Facebook " (Facebook), е изправена пред евентуална данъчна сметка за към 870 милиона евро (925 милиона долара) в Италия, откакто прокуратурата стартира следствие в компанията. Това оповестиха през днешния ден два осведомени източника, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Магистратите в Милано започнаха следствието по молба на Европейската прокуратура (EPPO), която изиска от италианската финансова полиция и организацията за приходите да ревизират дали има случай, в който регистрацията на консуматор е била обложена с налог.

" Категорично не сме съгласни с концепцията, че даването на достъп на консуматори до онлайн платформи би трябвало да бъде обложено с Данък добавена стойност ", уточни представител на " Мета " в известие до Ройтерс по електронната поща.

Той добави, че компанията приема съществено данъчните си отговорности, заплаща всички изискуеми налози в страните, в които работи, и ще си сътрудничи напълно с управляващите.

Европейската прокуратура, която е основана в Люксембург, заяви, че не разяснява настоящи следствия и не удостовери обществено върху какви случаи работи.

Информацията за административен данъчен одит в " Мета " бе оповестена в началото през днешния ден от италианския вестник " Фато куотидиано ".

Двата източника обявиха, че съгласно прокурорите свободният достъп до платформите на " Мета " идва в подмяна на достъпа до данните на потребителя и би трябвало да се класифицира като обмяна на услуги, заради което затова предстои на облагане с Данък добавена стойност върху продажбите.

Италианската данъчна полиция и организацията за приходите са пресметнали модел, съгласно който " Мета " е трябвало да заплати към 220 милиона евро налог върху продажбите за 2021 година, настояват източниците. За миналия интервал до 2015 година изчислената сума 870 млн. евро.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР