Meta, компанията майка на Facebook и Instagram, е обвинена в

...
Meta, компанията майка на Facebook и Instagram, е обвинена в
Коментари Харесай

Instagram съди за увреждане на психичното здраве на младите хора

Meta, компанията майка на Фейсбук и Instagram, е упрекната в заблуждение на обществеността по отношение на рисковете от потреблението на обществени медии и допринасяйки за рецесията на психологичното здраве измежду младежите.

Исковете бяха направени във федерален правосъден развой, който беше разгласен от десетки американски щати.

Те споделят, че компанията е употребила пристрастяващи функционалности, с цел да " впримчи " потребителите, като в същото време прикрива " значителните рискове " на своите платформи.

Meta сподели, че е „ разочарована “.

В делото се споделя, че Meta е нарушила отбраната на потребителите закони посредством присъединяване в " лъжливо " държание.

Също по този начин се споделя, че компанията е събирала данни за деца под 13-годишна възраст, пренебрегвайки отговорностите си според Закона за отбрана на поверителността на децата онлайн.

„ Социалните медийни компании, в това число Meta, способстваха за националната рецесия на психологичното здраве на младежите и те би трябвало да бъдат държани виновни “, сподели основният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, един от 33-мата основни прокурори, които подписа делото.

Други девет щата също предявиха сходни искове в свои лични правосъдни каузи.

Говорител на Meta сподели: „ Ние споделяме уговорката на основния прокурор да дава на младежите безвредно, позитивно прекарване онлайн и към този момент въведохме над 30 инструмента за поддръжка младежи и техните фамилии.

" Разочаровани сме, че вместо да работим продуктивно с компании в цялата промишленост за основаване на ясни, подобаващи за възрастта стандарти за многото приложения, младежите потребление, основните прокурори са избрали този път. "

Meta и други компании за обществени медии към този момент са изправени пред стотици правосъдни каузи в Съединени американски щати, заведени от фамилии, младежи и учебните региони по отношение на въздействието върху психологичното здраве.

Това бележи най-голямото деяние досега.

Това следва следствие на практиките на компанията през 2021 година от няколко държавни прокурори, откакто адресант на сигнал, Франсис Хауген, свидетелства в Съединени американски щати, че компанията е знаела, че нейните артикули могат да навредят на децата.

Това, че Instagram вреди на психологичното здраве на младежите, се оспорва от Meta.

„ Просто не е тъкмо, че това проучване демонстрира, че Instagram е „ отровен “ за тийнейджърките “, сподели Пратити Райчоудхури, вицепрезидент и началник на проучванията в Meta в времето.

" Проучването в действителност сподели, че доста младежи, от които чухме, считат, че потреблението на Instagram им оказва помощ, когато се борят с типовете сложни моменти и проблеми, с които младежите постоянно са се сблъсквали “, сподели госпожа Raychoudhury.

Има изследвания, които допускат, че растежът на Фейсбук не е обвързван с психически вреди.

Но има и доста проучвания, които откриват, че прекарването на дълги интервали от време в обществените медии може да има пагубно влияние върху психологичното здраве на младежите.

В Обединеното кралство следовател, наблюдаващ гибелта на Моли Ръсел, заключи, че ученичката е умряла, до момента в който е страдала от „ отрицателните резултати на онлайн наличието “.

Щатите търсят финансови вреди и прекъсване на хипотетичните нездравословни практики на Meta.

Големи елементи от делото са отстранени от обществеността. Но той съответно посочва функционалности като лайкове, предизвестия и филтри, за които се споделя, че са „ известни, че предизвикват телесната дисморфия на младите консуматори “. Телесната дисморфия кара човек да прекарва доста време в безпокойствие за дефекти във външния си тип и постоянно тези възприемани дефекти са незабележими за другите.

" Изборът на Meta за дизайн и практиките се възползват и способстват за податливостта на младите консуматори към пристрастяване “, се споделя в правосъдния иск.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР