Meta и Microsoft представиха Llama 2 – голям езиков модел

...
Meta и Microsoft представиха Llama 2 – голям езиков модел
Коментари Харесай

Meta и Microsoft представиха изкуствения интелект Llama 2

Meta и Microsoft показаха Llama 2 – огромен езиков модел от последващо потомство. Новата версия ще бъде налична за проучвателен и търговски цели, поддържайки отворения метод към създаването и разпространяването на модерни модели за изкуствен интелект. Това ще бъде нова стъпка в дълготрайното партньорство сред двете компании, което има за цел да разшири достъпа до главните AI технологии в международен мащаб.

Неотдавнашните достижения в региона на изкуствения разсъдък, изключително генеративния изкуствен интелект, способстваха за общественото разбиране на технологията и демонстрираха това, което разработчиците на тези технологии от дълго време знаят – че те имат капацитета да оказват помощ на хората да вършат невероятни неща, да основат нова епоха на стопански и обществени благоприятни условия и да дават на обособените консуматори, основателите на наличие и предприятията нови способи за изложение.

Двете компании смятат, че отвореният метод е най-подходящият за създаване на най-съвременни модели на ИИ, изключително в региона на генеративния изкуствен интелект, където технологията бързо се развива. Отвореният достъп до ИИ моделите предизвиква цяло потомство разработчици и откриватели да ги тестват, като бързо намират и вземат решение разнообразни проблеми.

Вече повече от десетилетие Meta слага в центъра на напъните си в региона на изкуствения разсъдък научните проучвания, отворения код и съдействието с университетски и индустриални сътрудници. Вече са показани десетки огромни езикови модели, които подхранват напредъка на разработчиците и откривателите. Използвайки ги като основни съставки за нови опити, употребяващи генеративен ИИ, бизнес общността към този момент е впечатлена от голямото търсене на Llama 1 от страна на откривателите – над 100 000 поръчки за достъп до огромния езиков модел.

Сега Мета е подготвена да отвори сорс кода на новата версия Llama 2 и да я даде гратис за проучвателен и търговски цели. И още, Llama 2 ще бъде налична в каталога на моделите за изкуствен интелект на Azure, което ще разреши на разработчиците, употребяващи Microsoft Azure, да работят с нея и да употребяват облачни принадлежности за пречистване на наличие и основаване на нови функционалности за осведомителна сигурност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР