Местят популярния токийски рибен пазар "Цукиджи"Състоя се последният търг на

...
Местят популярния токийски рибен пазар "Цукиджи"Състоя се последният търг на
Коментари Харесай

Местят популярния токийски рибен пазар "Цукиджи"

Местят известния токийски рибен пазар "Цукиджи"
Състоя се последният търг на риба звук по изгрев слънце на известния рибен пазар „ Цукиджи “ в Токио, оповестява Би Би Си. Популярното пазарище, което е най-голямото от този тип в света, работи към този момент 83 години. То обаче ще бъде преместено като част от реновационни активност по отношение на Олимпийските игри през 2020 година. Популярните търгове на риба звук са привлекателна за туристите атракция в японската столица.

Рибарите обаче ще би трябвало да се реалокират от остарялото оборудване в ново и по-модерно място в Тойосу, ситуирано единствено на 2 километра от предходната постройка. Релокацията, която ще коства близо 5 милиарда $, трябваше да се извърши много по-рано, само че срещна съпротивата на наемателите на рибните хранилища.

На пазара се продават близо 500 типа риба и морски деликатеси. „ Цукиджи “ е ситуиран напълно покрай региона Гинза, където се намират едни от най-известните заведения за хранене в Токио. Някои от основните готвачи от години поддържат близки връзки и другарски връзки с риболовците, от които получават пресни блага за кухнята си.

Рибният пазар „ Цукиджи “ в основан през 1935 година, измежду руините, останали след мощното земетресение Канто от 1923 година. Тържището в началото е построено от железни бараки. Постепенно пазарът набира известност и стартира да провежда известните си търгове на риба звук, които притеглят много платежоспособни купувачи. Новогодишният аукцион на рибата е прочут с рекордните суми, платени за една риба. На миналогодишният търг риба звук бе продадена за 615 350 $, само че цената й беше в пъти по-малка от рекордната сума от 1,7 милиона $, платени за голяма риба звук през 2013 година. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР