Местното управление в Русе ще оперира с около 114 млн.

...
Местното управление в Русе ще оперира с около 114 млн.
Коментари Харесай

Определиха размера на бюджета на община Русе за 2019 г.

Местното ръководство в Русе ще оперира с към 114 млн. лв. за 2019 година . Това е растеж с 8% по отношение на предходната година. Увеличени са парите в бюджета за обучение, опазване на здравето и обществени действия. 64 млн. лв. от общата сума са в частта държавни действия, а останалите са от личния бюджет на общината. Това показа пред медиите основният финансист на Общината Емилия Пенева.
Приоритетно в бюджета е уравновесеното развиване на централна градска част , кварталите и кметствата. Там се обезпечават 700 000 лв. за ремонт на улична мрежа и 320 000 лева по фонд „ Малки обитаеми места “. Със 150 000 лв. за ремонтират детски площадки в детски градини, а със 100 000 лв. читалища в селата.
Ще се работи по приключването на значими инфраструктурни планове по стратегия „ Региони в напредък “. Над 4 млн. лв. ще са нужни през годината за съфинансиране и за оборотни средства. Ще бъде построена анаеробна апаратура по Оперативна програма „ Околна среда “. В тази връзка се работи и по стратегия „ Life” за качеството на атмосферния въздух и ще се помогне на локален план със 150 000 лв..
Специално внимание ще се обърне на обществената отговорност за даването на помощи до 1000 лв. по Наредба 21. В рамките на 50 000 - 55 000 лв. са заделени за стратегия „ Асистирана репродукция “. Ще се понижи цената на картите за градски превоз на инвалидите, а ще се усилят парите за двете пенсионерски сдружения. Предвидени са 300 000 лв. за обществената столова, персонални и обществени асистенти. Ще се построи плувен комплекс и спортна зала в учебно заведение „ Васил Левски “.
Инвестиционната стратегия планува създаване на 8 броя районни осветления в града. Оперативна програма „ Паркстрой “ ще получи повече финанси за поддръжка на лесопарк „ Липник “, парк „ Приста “, кварталите Държавно земеделско стопанство, „ Средна кула “ и „ Долапите “.
Общественото разискване на „ Бюджет 2019 “ ще бъде на 14 януари от 17.30 часа в Пленарна зала на Общината.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР