Местността Френкхисар в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново

...
Местността Френкхисар в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново
Коментари Харесай

Превръщат местността Френкхисар от пустош в перлата на старинно Търново

Местността Френкхисар в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново се трансформира от пустота в гиздав регион. Освен двата моста, с които ще се снабдят живущите в старинната част на болярския град, е очакван и паркинг с финансиране по интегрирания проект за градско развиване. Още през 2008 година екипът на някогашния кмет доктор Румен Рашев създаде план за построяването на въжен превоз, който да предлага екологичен превоз от Френкхисар до Арбанаси и назад.

Настоящият градоначалник Даниел Панов разгласи, че към този момент има интерес към лифта от инвеститорска страна. Той за следващ път трябваше да дава отговор на запитване на съветниците от Българска социалистическа партия в Общинския съвет, обвързвано с реализацията на плана „ Парк Търновград – духът на хилядолетна България ”, или станал по-известен като парка на миниатюрите край Френкхисар. Те се интересуваха по какъв начин е извършен състезанието, за какво наемната цена е такава и в какъв размер са вложените вложения.

Наемната цена на месец е 4002 лв., която заплащат основателите на парка Алeкcaндъp и Нaтaлия Мeншикoви или това са 48 000 лева на година в общинската хазна, стана ясно от отговора на Панов. В интервал от три години фамилията ще влага в парка над 2 млн. евро, а работните места ще са 13.

„ Трябва да осигуряваме добра среда за вложителите. Знам градове, в които сходни планове са стартирали преди години и още нищо не е свършено. Тук обаче, от една пустота и буренак, изникна нещо красиво и, следейки туристическия поток, се вижда, че ползата към парка на миниатюрите е голям“, безапелационен е Даниел Панов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР