Местният парламент във Враца реши да закупи нови дизелови автобуси.

...
Местният парламент във Враца реши да закупи нови дизелови автобуси.
Коментари Харесай

Нови дизелови автобуси са ключовото решение за градския транспорт във Враца

Местният парламент във Враца реши да закупи нови дизелови рейсове. За задачата Общински съвет гласоподава позитивен избор да поеме дълготраен дълг в размер на 3 000 000 лева за тяхната покупка.
Според кмета Каменов, това ще реши бъдещото развиване на градския превоз в града.
На днешната сесия на Общински съвет стана ясно, че ще бъде оповестена социална поръчка за избор на реализатор, който ще обезпечи дизелови рейсове с висок екологичен клас - не по-малко от 14 на брой.
За закупуването на тролейбусите са планувани 300 000 лв. от бюджета на Община Враца. По този метод в транспортната скица на града под Околчица ще се употребява оптимално построената до момента контактна мрежа в града, която ще бъде обслужвана от по-нови тролейбуси. Там, където няма мрежа, превозът ще бъде обслужван от дизеловите рейсове.
Местната власт приготвя предложение в границите на новия програмен интервал да бъде обезпечено финансиране за общините, които имат контактна мрежа и действителен екологичен превоз, посредством което да им се даде опция за кандидатстване по стратегии с европейско финансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР