Местният парламент в Куклен единодушно прие предложението на кмета Мария

...
Местният парламент в Куклен единодушно прие предложението на кмета Мария
Коментари Харесай

Община Куклен дарява 470 защитни облекла на медици

Местният парламент в Куклен единомислещо одобри предлагането на кмета Мария Белчева за разпределяне на 5000 лева от общинската каса за закупуване на 471 персонални защитни средства, представляващи защитни дрехи от най-голям предпазен клас за медицински лица. 100 от специфичните костюми са за застраховане потребностите на медицинските лица, работещи на територията на Община Куклен, а 371 ще бъдат дарени на Областна администрация- гр. Пловдив, с цел да бъдат разпределени в болничните заведения.

Целта е Община Куклен да даде принос, с цел да бъдат задоволени потребностите на медицинските експерти и здравните заведения от персонални защитни средства, представляващи защитни дрехи в изискванията на разпространяващата се коронавирусна зараза.

Кметът Белчева благодари на общинските съветници за единодушието и солидарността.

„ Ръководството на общината и Общински съвет доста добре осъзнаваме обстановката, в която се намира страната ни. Отчитаме голямата грижа, която поставят персоналните лекари и сестрите, както и работещите в незабавна здравна помощ. Тези хора са на първа линия и би трябвало да имат нашата поддръжка. Знаем и за ситуацията в лечебните заведения. За това даряваме защитни екипи и на регионална администрация, които сме сигурни, че ще бъдат разпределени за най-належащите случаи. Вече сме декларирали облеклата и чакаме доставката в понеделник следобяд ", аргументира предлагането си Мария Белчева.

Тя акцентира, че заплахата от болест не е отминала и изключителното състояние не е завършило, а в противен случай и министерската заповед е в безспорна мощ.

„ Органите на реда ще продължат да реализират надзор върху осъществяването ѝ. Кризисният общински щаб продължава да е разполагаем на жителите за подпомагане, поддръжка и сигнали за нередности. Нека бъдем виновни и да демонстрираме схващане! Опасността е към всеки един от нас. Останете си у дома! “, прикани Белчева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР