Местният любимец Марко Фу напомни за най-добрите си години край

...
Местният любимец Марко Фу напомни за най-добрите си години край
Коментари Харесай

Фу напомни за най-добрите си моменти с успех над Селби на Хонконг Мастърс

Местният любим Марко Фу подсети за най-хубавите си години край зеленото сукно, побеждавайки с 5:2 Марк Селби в първия мач на Хонконг Мастърс 2022. 

Трикратният ранкинг първенец се класира за полуфиналите на шампионата и чака Джъд Тръмп или Джон Хигинс, които играят от 14 часа.

Всеизвестен е фактът, че Фу през последните години имаше редица проблеми със зрението си и това му попречи да се задържи в елита на снукъра. През 2018-а той се подложи на интервенция и си взе отмора от джентълменския спорт, а пандемията на ковид го закотви в Хонконг и не му разреши да пътува за шампионатите във Англия и Континентална Европа.

Самият Селби също имаше психически проблеми през предходната година, само че като че ли индикираше за завръщане към топ форма от началото на актуалната акция. Той даже осъществя оптимален брейк от 147 в Световните смесени двойки пред очите на рефера Пролетина Величкова.
 Рекордна аудитория за снукър шампионат чакат в Хонконг Рекордна аудитория за снукър шампионат чакат в Хонконг
Фу направи положителни брейкове от 52, 65, 49 и 64, а Веселяка от Лестър се регистрира със 112, само че това не се оказа задоволително. 

“Много страдах във връзка с снукъра си през последните няколко години и въобще не съм играл от пандемията насам. Тази победа е доста скъпа за мен и се надявам да ми помогне да се завърна към положителните си моменти. 

Страхувах се, че кариерата ми е завършила след интервенцията на очите. Радвам се, че играх на относително положително равнище пред толкоз доста хора още веднъж. Пандемията ми донесе доста мъчителни мигове, както и на хората в Хонконг, тъй че се веселя, че могат да гледат най-хубавите играчи онлайн още веднъж ”, сподели Фу. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР