Местните власти в столицата на Китай - Пекин, засилиха проверките

...
Местните власти в столицата на Китай - Пекин, засилиха проверките
Коментари Харесай

Локдаун в жилищни комплекси в Пекин заради случаи на COVID-19

Местните управляващи в столицата на Китай - Пекин, ускориха инспекциите на жителите си и сложиха под локдаун някои жилищни комплекси, откакто случаите на COVID-19 в страната през последните седмици се усилиха четворно, съобщи Ройтерс. Това се случва на фона на конгреса на Китайската комунистическа партия, който стартира предходната неделя и се чака Си Цзинпин да удължи ръководството си.
Прочетете още
Градът, в който живеят 21 милиона души, заяви за 18 нови случая на COVID-19, предадени на локална почва за предходния ден, което прави общия брой на инфектирани с ковид 197 в границите на 10-дневен интервал. Това бележи четворно нарастване от записаните инфекции за предходните 10 дни.

Докато равнищата на болестта в КНР са по-ниски от тези в други страни, рестриктивните мерки в Пекин се ускоряват поради китайската политика за нулев COVID-19. Здравните управляващи в Пекин приканиха за по-строги инспекции на хора, които будят подозрение, че са носители на болестта, както и щателни инспекции на тези, които посещават супермаркети и фитнес зали - места, за които се допуска, че е допустимо скупчване на доста хора.

Някои жилищни комплекси бяха сложени под тридневен локдаун поради съмнения на инфектирани с COVID-19, при изискването той да бъде продължен, в случай че се появят нови случаи на ковид.

През последните дни Китай даде обещание да се придържа към своята политика за нулев COVID-19 макар възходящото публично отчаяние. Щетите върху икономическото състояние на страната са налице, а спекулациите, че ограниченията скоро ще бъдат разхлабени, се оказаха неверни.

.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР