Местните власти в американския щат Джорджия отново потвърдиха крайния резултат

...
Местните власти в американския щат Джорджия отново потвърдиха крайния резултат
Коментари Харесай

Властите в Джорджия препотвърдиха победата на Джо Байдън

Местните управляващи в американския щат Джорджия още веднъж потвърдиха крайния резултат от президентските избори на 3 ноември, съгласно който победител е претендентът на демократите Джо Байдън, съобщи Асошиейтед прес.

Това стана след осъщественото ново броене, поискано от президента републиканец Доналд Тръмп, който оспорва резултата. " Ние преброихме към този момент три пъти всички постоянно подадени бюлетини и резултатът остава неизменен ", сподели щатският държавен секретар Брад Рафенспъргър на конференция в постройката на локалния Капитолий в Атланта.

Законодателството на Джорджия позволява изгубилият претендент да изиска наново броене, когато разликата сред двамата противници е до 0,5 процентни пункта. Сертифицираният от Рафенспъргър резултат сподели, че Байдън е победил с 12 670 гласа, или с 0,25 на 100 от всичките към 5 млн. подадени бюлетини.

При новото броене с потребление на скенери, които да регистрират и сумират резултатите, били установени незначителни разминавания в резултатите в някои изборни окръзи, при което преднината на Байдън е спаднала със 766 гласа до 11 779, което не трансформира крайния резултат. Тази разлика се дължи най-много на окръг Фултън - най-населения в щата, като в него влиза и огромна част от щатската столица Атланта.

Сега остава губернаторът на щата, републиканецът Брайън Кемп, да утвърди листата от 16-те електори - всички те представители на Демократическата партия, в Изборната гилдия от 538 души, която би трябвало да се събере на 14 декември и да утвърди избирането на Джо Байдън за президент на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР