Местните власти ще решат дали плевенското село Буковлък да бъде

...
Местните власти ще решат дали плевенското село Буковлък да бъде
Коментари Харесай

Властите в Плевен решават за блокадата на Буковлък

Местните управляващи ще решат дали плевенското село Буковлък да бъде сложено под карантина за 14 дни, съобщи БГНЕС.

Причина за ограничаващата мярка е, че четири болни от ковид шивачки от огромно дружество в Плевен живеят в селото. Областният щаб предложи цялостна карантина на селото, само че Националния щаб сподели, че инфектираните са малко.

„ В село Буковлък са към 4000 души население и 4 инфектирани с ковид. Това е прекомерно дребна численост за налагане на карантина на цялото село “, съобщи по време на брифинга на оперативния спешен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

На локално равнище могат да вземат такова решение, посочи ген. Мутафчийски. Дали сме инструкции да се разшири търсенето на инфектирани и контактни лица, добави той.

БГНЕС напомня, че под цялостна карантина до момента първо беше подложен курортният град Банско. Вече седем дни под карантина е и старозагорското село Паничерево.

Във вторник кметът на селото стартира да прокопава изкопи през пътищата, излизащи от селото, с цел да се предотврати прекосяването от там с коли. В цех “Мизия ” се тестват контактните лица, а предприятието е под цялостна карантина за стерилизация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР