Местните власти и бизнесът в балнео и СПА курортите у

...
Местните власти и бизнесът в балнео и СПА курортите у
Коментари Харесай

1,5 млрд. евро усвояват общините и бизнесът в туризма

Местните управляващи и бизнесът в балнео и СПА курортите у нас ще усвояват средствата по Оперативна стратегия „ Развитие на районите “ посредством интегрирани планове. Това стана ясно на кръгла маса в Сандански, с присъединяване на заместник-министрите на районното развиване Деница Николова и на туризма Любомир Кънчев, съобщи Българското национално радио.

Без съществени вложения в инфраструктурата българските балнео и спа курорти не могат да се конкурират като европейска здравна дестинация, безапелационни са от бизнеса. Златко Златанов, представител на хотелската асоциация във Велинград сподели:

" За да дойдат европейците при нас, би трябвало да се сертифицираме като такава. А за узаконяване би трябвало инфраструктура! А за тази инфраструктура трябват пари и то доста пари! ".

Заместник-министърът на районното развиване Деница Николова показа най-важните акценти в Оперативна програма " Развитие на районите " след 2021 година като опция за развиване на туристическата инфраструктура, подвижност и съгласуваност на курортите:

" Новост е, че оттук насетне ще приказваме за партньорство, т.е. колаборацията сред или няколко общини, или сред разнообразни заинтригувани страни - хотелският бизнес, дружно с общините. Имаме сега индикации, че средствата, с които ще разполагаме, са към 1 милиард 483 милиона евро европейско финансиране, като към него аз ще прибавя и национално съфинансиране, което чакаме да бъде дефинирано в регламентите на Европейската комисия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР