Местните украински власти в Донецка област съобщиха, че руските войски

...
Местните украински власти в Донецка област съобщиха, че руските войски
Коментари Харесай

Киев: Руските войски засилват атаките си срещу Авдеевка

Местните украински управляващи в Донецка област оповестиха, че съветските войски са засилили офанзивите си против град Авдеевка в Източна Украйна, като са атакували от две спомагателни направления за да обкръжат града, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Руската войска се пробва да превземе този мощно укрепен промишлен град в Донбас от съвсем два месеца, вследствие на което Авдеевка се трансформира в съществена гореща точка на фронта след неуспеха на украинската лятна контраатака, показва Агенция Франс Прес.

Според кмета на града Виталий Барабах през последните два дни съветските офанзиви и артилерийски обстрели са били " доста по-многобройни ".

" Третата вълна от противников офанзиви се разграничава от предходните две по това, че е подхваната от две нови направления ", изясни украинският чиновник.

По думите му задачата на тези офанзиви е да се " отклонят колкото се може повече сили " на украинската войска, до момента в който в това време съветските сили не престават опитите си да обкръжат Авдеевка от юг и север.

" Много е евентуално те да изчакват по-благоприятни метеорологични условия, преди да употребяват военна техника в тези региони ", сподели кметът.

" Атаките по нови посоки демонстрират, че на съперника е подредено да превземе града непременно ", сподели той и добави, че в града към момента се намират 1295 цивилни.

Според основания в Съединени американски щати мозъчен концерн Институт за проучване на войната, който употребява геолокационни изображения, през последните дни съветските войски са " постигнали забележителен прогрес " в региона на Авдеевка.

Каналът в " Телеграм " Дийп стейт ", който е непосредствен до украинската войска, заяви нощес за " напрегната " обстановка на фронтовата линия и " частични триумфи " на съветската войска край Степово, село на североизток от Авдеевка.

Украинската войска, от своя страна, твърди, че отблъсква съветските офанзиви и нанася тежки загуби на съперника си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР