Местните социалисти и антифашисти са провели среща-разговор в клуба на

...
Местните социалисти и антифашисти са провели среща-разговор в клуба на
Коментари Харесай

БСП искат паметникът на Георги Димитров в Димитровград да бъде възстановен

Местните социалисти и антифашисти са провели среща-разговор в клуба на Българска социалистическа партия във връзка 140 г от рождението на Георги Димитров, по самодейност на БАС. На нея ръководителят на локалната конструкция на Българска социалистическа партия Иван Ганев е изнесъл отчет за живота и делото Димитров и е издигнат въпроса за възобновяване на паметника му. Бронзовият 8-метров монумент е демонтиран с решение на общинския съвет на Димитровград от ноември 1991 година, след демократичните промени в България, оповестява dimitrovgrad.bgvesti.net

По думите на Ганев, е подета самодейност от БАС и интернационалната фондация „ Георги Димитров “, по отношение на възобновяване на паметника-символ на Димитровград. Целта на самодейността е възобновяване на паметника и връщането му на избраното за това място в Димитровград.

Социалистите показват отвращение по отношение на съхранението все още на паметника.

Питаме кой е виновен за неприятното положение и предпазване на паметника? Правени са опити за нарязването на скулптурата на Димитров, което е неприемлив акт. Напомняме, че паметникът е мемориален знак по плана „ Атриум “ и е със предпазени авторски права и съставлява монумент на културата. До по кое време кметът на Димитровград ще бездейства и няма да извършва решение на общинският съвет от 2012 година (реш.311/28.06.2012, съгласно което паметникът е трябвало да бъде възобновен през 2013 година) ", питат социалистите. 

С това за следващ път се повдига тематиката за паметника на Георги Димитров в Димитровград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР