Халщат: Австрийски град протестира срещу масовия туризъм

...
Местните жители на австрийския град Халщат участваха в протест срещу
Коментари Харесай

Местните жители на австрийския град Халщат участваха в протест срещу масовия туризъм.

Халщат, който е обект на световното наследство, има малко над 700 жители - но получава до 10 000 посетители на ден през високия сезон.

Жителите призовават за ограничения на броя на ежедневните туристи и за забрана на туристическите автобуси след 17:00 часа местно време.

Докато туризмът е било добре за икономиката на Халщат, някои местни хора казват, че просто има твърде много посетители.

Халщат, със своите живописни стари къщи на брега на девствено алпийско езеро, заобиколено от скалисти планини, се превърна в гореща туристическа точка през последните години.

През 2006 г. той участва в южнокорейска романтична драма - повишавайки популярността си в Азия - с реплика на града, построен в Китай шест години по-късно.

Австрийският град с ограда против селфита

Много посетители идват в търсене на перфектното селфи, с езеро, тънката бледосива църковна кула и зашеметяващата планинска природа като фон.

Като една от най-прекомерно туристическите дестинации в Европа, някои местни жители казват, че има и много посетители, особено еднодневни екскурзии, които се превозват до града в големи автобуси.

Засега, като Венеция и други места, засегнати от това, което е известно като свръхтуризъм, изглежда, че Халщат ще трябва да понесе смесените благословии на своята популярност.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР