Местните избори трябва да бъдат състезание по идеи, цели и

...
Местните избори трябва да бъдат състезание по идеи, цели и
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Смяната на хора в ГЕРБ не е кръвопускане

Местните избори би трябвало да бъдат съревнование по хрумвания, цели и качества, а не по окаляне и оплюване. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред Българска национална телевизия.

Той вижда всевъзможни политически сюжети според от спецификата на обитаемото място. Първите сигнали към настоящ кмет не постоянно са с политически принадлежности и лични офанзиви.

За да се избере кмет хората би трябвало да бъдат умни и сериозни, а не да се подвеждат по сладкия израз на кандидате, уточни Дончев.

Той прикани промяната на избрани хора в ГЕРБ да не се одобряват като интервенция по кръвопускане, а там, където има напрежение и когато един човек не се оправя добре, е обикновено да бъде заменен.

" Това е знак, че политическият организъм има имунна система. Той може да взема решение да се раздели с някого, с цел да резервира тялото ", акцентира вицепремиерът.

По думите му обединението със Съюз на демократичните сили е добър знак за продобиване на локалните избори и единодушие в дясно. Дончев чака и естествена поддръжка от съдружните сътрудници.

" Всяка коалиция е компромис. Това не е първият ни опит в съдружно ръководство, тъй като става въпрос за разнообразни политически сили, с разнообразни визии, които съумяват да намерят общ пакет цели и да образуват парламентарна структура, която разрешава ръководство ".

Така вицепремиерът Томислав Дончев отговори на въпрос дали обединението с " Атака " е компромис за управленето.

Винаги има компромис, въпросът е да не се трансформира всичко в компромис, означи вицепремиерът. Той избегна въпроса дали компромисът цели дотъкмяване на мандата и съобщи, че това е доста консумативно, защото имало доста работа да бъде свършена.

Според Дончев публичната поддръжка се печели мъчно и може доста бързо да изчезне. Обществената поддръжка не е мотор на суетата, може доста бързо да изчезне и доста мъчно се вършат промени, в случай че няма социална поддръжка. Много е значимо какво се прави, само че имаме проблем да разбираем това, което вършим, тъй като е доста комплицирано и мъчно, сподели Дончев.

Отлагането на обяснението може да е причина за съществени рецесии, предизвести Дончев и добави, че всичко, което се прави за страната, би трябвало да бъде разбираемо за хората.

Вицепремиерът би бил недоверчив към претендентите за кметове с бомбастични обещания и би попитал претендентът за кметския пост какъв брой коства да се направи това, което дава обещание и какъв брой е огромен общинският бюджет, по какъв начин този разход се вмества там.

Като цяло би бил недоверчив към хора, които чертаят необятните хоризонти на благоденствието, без да знаят по какъв начин да го заведат там.

Той прикани да не се гледа на изборните резултати като на орден или на флагче на картата. За столицата обаче резултати от изборите са знакови. Месните избори отразяват няколко неща - националната политическа обстановка, оценка за всичко, което е свършено, лична поддръжка за този, който е определен.

Дончев отхвърли въпроси, свързани с това какво би станало, в случай че ГЕРБ загуби локалните избори с мотив първо да минат изборите и тогава да се приказва. Според него обаче промени могат да се вършат по всяко едно време и локалните избори не биха били критерии за тях. За образец той уточни новият екип на настощия столичен кмет и претендент за още един четвърти мандат Йорданка Фандъкова.

Хората не могат да схванат разликата сред приходната част на бюджета и това, което се дава под формата на разноски. Днешният свят, целият корпус на държавното ръководство не постоянно може да бъде пояснен на хората.

В изпълнителната и законодателната власт има едни и същи хора и е обикновено да има резултат на обезценка, призна вицепремиерът.

По отношение на шпионския скандал и дали това е довело до смяна в връзките ни с Русия, Дончев означи, че няма смяна в връзките ни с Русия и работата по избрани планове продължава. Как ще приключи шпионският скандал обаче, Дончев чака службите и прокуратурата да си свършат работата и в случай че се стигне до съд да има обективни санкции. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР