Местните избори безспорно промениха управленската картина в София. Цели 12

...
Местните избори безспорно промениха управленската картина в София. Цели 12
Коментари Харесай

Новият кмет на Овча купел: Внимание за всеки проблем и към всеки човек

Местните избори несъмнено трансформираха управническата картина в София. Цели 12 региона в столицата към този момент имат районни кметове, които не са от ГЕРБ, а в 8 от тези региони спечелили са претенденти на " Демократична България ". Един от тях е " Овча купел " - там кмет ще е Ангел Стефанов, който е учител по обществена администрация и лекар по политология и два мандата, сред 2004 и 2012 година е де факто омбудсман на Столична община. Ето какво показа той пред Actualno.com за бъдещите си планове като кмет на " Овча купел ".
Кои са най-важните Ви цели в програмата за " Овча купел " и кои са главните проблеми, които желаете да решите по време на ръководството си?
На първо място, наблягам значимата роля, която ще имат жителите за региона, тъй като те са най-важния инструмент за ръководство на районната администрация. В този смисъл прозрачността в работата, качеството на административно обслужване, вниманието, с което ще се отнасяме към всеки проблем и човек, построяването на общественост от положителни и дейни жители са водещи цели.
Заедно с инициативните комитети, които издигнаха кандидатурата ми изработихме амбициозна стратегия от 79 точки. В нея залегнаха както реализацията на някои значими за региона инфраструктурни планове, по този начин и начинания за опазването на зелени площи, построяването на парк " Кукуряк " и възкръсване на обществения и културен живот в региона.
Какво ще предприемете като метод и ограничения за презастрояването, превоза, чистия въздух в региона?
Ще настояваме и спомагаме за бързото, само че и премислено приемане на подробни устройствени проекти за частите от региона, които нямат настоящи такива. Ще проучваме опциите квартала да се развива в своите периферни зони и места, където няма да се провокира прекалено уплътняване на към този момент застроените територии. Ще опитаме да обвържем новото строителство с пропусквателния потенциал на транспортната мрежа и съществуването на публични паркоместа. За публичния превоз от основно значение е довършването на метрото. Ще обсъдим с жителите и маршрутите на довеждащия до метростанциите превоз.
Колкото до чистотата на въздуха – ще разгадавам на интензивно съдействие с общинския съвет и администрацията на Столична община, тъй като ограниченията за това би трябвало да са по-комплексни.
Смятате ли да вършиме промени в районната администрация и в случай че да, къде и за какво?
Влизам в районната администрация напълно с положителна настройка към хората, работещи там. Изискванията обаче към тях ще се покачат, най-малко що се касае до инициативността, отношението към жителите, работата на терен. Във връзка със структурата, желае ми се да имаме разполагаем повече инспектори, които да наблюдават за чистотата и спазването на общинските наредби в региона. Това ще би трябвало да го договаряме със Столичния общинския съвет и Столичен инспекторат.
Защо нямаше обединяване с Борис Бонев съгласно Вас и по какъв начин оценявате това, че не беше реализирано единодушие за единно явяване сред Демократична България и " Спаси София "?
Не съм взел участие в диалозите за формата на присъединяване и взаимното явяване на изборите със " Спаси София " и ще се въздържа от мнение за какво това обединяване не беше реализирано. Анализът на изборните резултати обаче демонстрира, че в случай че имахме обединяване в подобаваща настройка, вероятността София да има кмет от демократичната общественост и двойно повече общински съветници беше извънредно огромна.
Работи ли " Демократична България " посредством обединен фронт и от страна на своите районни кметове да повлияе върху избрани политики на Столична община и кои са те, в случай че има такава тактика?
В предизборните стратегии на претендентите за кмет и общински съветници на Столична община от " Демократична България " от една страна и на районните кметове от друга има доста допирни точки. Такива са честност и бистрота, децентрализация и цифровизация на ръководството. Това ще са общите тематики, по които ще работим координирано и в тясно взаимоотношение с групата от съветници на " Демократична България " в общинския съвет.
Интервю на Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР