Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните

...
Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните
Коментари Харесай

Местните данъци в България са изключително ниски

Местните налози в България са извънредно ниски, както и данъчните оценки. Няма по какъв начин с приходите от тях да се поддържа и развива инфраструктурата. Тя би трябвало да се финансира от имуществените налози. Това сподели в ефира на Нова телевизия „ Здравей, България " министърът на финансите Владислав Горанов. Той не удостовери, че новоизбраните кметове на ГЕРБ ще наложат нарастване на налозите и таксите. Градоначалниците би трябвало да преценяват каква политика да водят и да поемат своята отговорност. Ако решат да задържат ниски налозите и таксите, да бъдат по този начин общителни да не се обръщат към държавното управление, добави Горанов.

Министърът разяснява и тематиката за бюджета за идната година. Ако погледнете приходите за 2020 година като дял от брутния вътрешен артикул, ще видите, че те нарастват, т.е. хипотезата, че залагаме по-ниски доходи, с цел да разчитаме вероятно на някакво преизпълнение, е несъстоятелна, разяснява Горанов. И добави, че през идната година ще бъдат събрани с към 3,5 милиарда лв. повече.

Министърът акцентира, че нито лев от преизпълнение на бюджета не може да бъде изхарчен от държавното управление. Ако има такива средства, то те автоматизирано отиват за възстановяване на бюджетното салдо. Както върви осъществяването на бюджета, ще имаме съображение да дадем коледни надбавки, сподели още Горанов. Той изясни, че с цел да има по-високи пенсии, работещите би трябвало да имат по-високи приходи. И увери, че управляващите работят в тази посока и " притискат действителния бранш да следва сходна политика ".

Няма да сме по-успешни, в случай че не сме по-образовани. Късно разбрахме това. Мисля, че инвестицията в обучение е добра, въпреки и закъсняла, заключи Горанов.

Финансовият министър разяснява и настоящите политически тематики. Остро разкритикува решението на " Демократична България " да съобщи поддръжка за Мая Манолова преди балотажа на локалния избор в София. Вместо те да се сплотяват и да търсят нови решения, всеки ден виждаме его върху его, счита Горанов.

Преди изборите имаше вглеждане в дребните фуги, вместо да се видят огромните булеварди. Водеше се сериозна акция за дискредитиране на столичния градоначалник. Тези, които желаеха да отстранен ГЕРБ от власт, си представяха, че печелейки София, ще могат да желаят промени и на национално равнище. Този генно-модифициран политически организъм, който се появи, е инструмент на всички, които желаят да подменят законните политически причини, с които желаеме да управляваме града, сподели още финансист номер 1.

Финансовият министър разяснява и решението на президента да върне на Висшия правосъден съвет кандидатурата на Иван Гешев за нов основен прокурор. Според Горанов това деяние е " атестацията на Радев за качествата на Гешев ". Министърът счита още, че изпълнителната власт не би трябвало да издига претенденти за поста, защото правосъдната власт би трябвало да остане самостоятелна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР