Местните данъци и такси се запазват в същите размери и

...
Местните данъци и такси се запазват в същите размери и
Коментари Харесай

Още мъдрят скока на данък МПС

Местните налози и такси се резервират в същите размери и през идната година, увериха от община Пловдив. До този миг обаче не е ясно по какъв начин ще се поправя налог МПС за старите коли. Бюджетът за 2019 година се чака малко по-голям поради нарастването на заплатите в бюджетната сфера. За общинските чиновници, в това число и за тези, които работят в бюджетните предприятия, се планува също растеж. Фонд работна заплата се завишава с 12 на 100, споделиха от администрацията. По-високите хонорари ще се заплащат от 1 април.

Държавната дотация за Пловдив се понижава с към 5 млн. лв.. Както изясни ръководителят на парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова, Пловдив е измежду 19-те общини, които през 2019 година няма да получат така наречената изравнителна дотация. Досега тя се разпределяше за всички общини, само че следващата година е планувана единствено за по-малките, които нямат опция да усилват личните доходи.

Коледни бонуси ще се раздават и в Община Пловдив, само че през януари. Премиите са до 300 лв. и съгласно разпореждане на кабинета се начисляват, в случай че има икономии във фонд работна заплата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР