Местните борси за търговия с койни обаче ще продължат дейността

...
Местните борси за търговия с койни обаче ще продължат дейността
Коментари Харесай

Зимбабве забрани на банките да оперират с криптовалута

Местните тържища за търговия с койни обаче ще продължат активността си

„ Природата на транзакциите с криптовалута ги прави желан избор за перачите на пари и други нарушители “, съобщи шефът на „ Банка-резерв на Зимбабве “ Джон Мангуджа

Централната банка на Зимбабве е забранила на локалните банки да търгуват или да обработват заплащания, свързани с криптовалути, заяви Ройтерс, базирайки се на шефа на финансовата институция. Банката обаче не не разрешава активността на локалните тържища за търговия с криптовалути.

В южноафриканска страна хората, които търгуват с койни, споделят, че този жанр бизнес им предлага необикновена отбрана, защото банковите им депозити губят стойност бързо, от време на време съвсем единствено за ден. Други пък ги употребяват за финансиране на членове на фамилията, които учат в чужбина или купуват артикули онлайн.

Управителят на „ Банка-резерв на Зимбабве “ Джон Мангуджа съобщи, че централната банка не е лицензирала никого да търгува с виртуални валути и че дилърите и вложителите не се употребяват със отбраната на закона.
още по тематиката
„ Банката-резерв е наредила на всички банкови институции да не дават услуги, които улесняват което и да е лице или сдружение да се занимава с виртуални валути “, сподели Мангуджа. „ Природата на транзакциите с криптовалута ги прави желан избор за перачите на пари и други нарушители “.

Цените на криптовалутите като биткойн набъбнаха в края на предходната година, защото вложителите на дребно по целия свят се ускориха да търсят облага посредством новата технология. Това докара до взрив на предизвестията от страна на банкови и капиталови регулатори.

Китай, която е главен пазар на криптовалути, затвори наскоро локалните тържища за търговия с криптовалута. Решението на централната банка на Зимбабве ще засегне сетълмента сред тържищата, само че не и продажбите сред физически лица, разясняват наблюдаващите на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР