Местни майстори представят продукцията си в улица на занаятите в

...
Местни майстори представят продукцията си в улица на занаятите в
Коментари Харесай

Местни майстори представят произведенията си в улица на занаятите в Троян

Местни майстори показват продукцията си в улица на занаятите в централната част на Троян през днешния ден и на следващия ден. Жителите и гостите на града могат видят и да си закупят творби на над 20 занаятчии и да вземат участие в изработването им. За подкрепяне на локалните майстори в изискванията на рецесията поради ковид Общината гратис е предоставила терени за щандовете им, съобщи кметът Донка Михайлова.

"Тази улица я вършим като една от многото ограничения, които Община Троян осъществя в поддръжка на локалния бизнес. Безвъзмездно предоставяме опция за разполагане на павилиони на всички наши занаятчии и се надяваме те да могат да осъществят част от продукцията си ", добави кметът.

Майсторът керамик Ралица Йовкова сподели, че всяка една такава самодейност е доста значима за занаятчиите и е помощ за тях.

"Пандемията ни се отрази доста тежко, изключително когато всички градове бяха затворени, всички магазинчета, с които работим, пазарите, които се бяха подготвили цяла зима. За благополучие охлабиха ограниченията и всяка такава изява за нас е скъпа и ни оказва помощ доста ", добави керамикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР