Местни избори се провеждат днес, 29 октомври. От рано сутринта

...
Местни избори се провеждат днес, 29 октомври. От рано сутринта
Коментари Харесай

За какво гласуваха кандидатите за кмет на София

Местни избори се организират през днешния ден, 29 октомври.

От рано сутринта до урните отидоха и претендентите за кмет на София. Ето защо гласоподаваха те:

Гласувах за София , в която всеки един жител може и би трябвало да бъде чут. Това сподели претендентът за кмет на столицата Ваня Григорова , откакто упражни правото си на глас.

" Надявам се, че диалозите за технологиите от през вчерашния ден не са засенчили концепциите и посланията на претендентите. Призовавам всеки един от нас да не се счита за глух очевидец на това, което се случва в неговия живот ", сподели тя и допълните, че е гласувала за София, която би трябвало да бъде един по-светъл град.

" Освободен от властта на парите, град в който всеки се усеща вкъщи си, град без елитни и неелитни учебни заведения, град без частни улици и без заградени публични такива. Призовавам хората през днешния ден да излязат и да покажат, че хората са по значими и от машините ", акцентира Григорова.
 Ваня Григорова Българска телеграфна агенция
" Аз чакам да победя, а не да отида на балотаж, защото в последна сметка след 33 години власт на парите е време хората да се усетят. Гласувах толкоз рано през днешния ден, с цел да покажа и на хората, които толкоз рано даже и в неделя отиват на работа, че всеки може да отдели няколко минути, с цел да взе участие в политиката ", сподели още тя.

По думите й технологията не е значима, тъй като правото на глас може да изрази, както на машина, по този начин и на хартия.

" Не бива да трансформираме технологията във водеща тематика, когато водещата тематика би трябвало да бъдат концепциите за това по какъв начин би трябвало да се промени София през идващите четири години ", разяснява тя и пожела триумф на всички претенденти.



Продължавам да съм оптимист, че ще създадем мощно показване през днешния ден. Гласувах за една по добра и ръководена София. Това съобщи претендентът за кмет на столицата Васил Терзиев .

" Вярваме, че може повече от това, което ни се споделя, постоянно е било по този начин. Ще бъде по-добре. Оптимист съм за бъдещето на града ", сподели той, откакто упражни правото си на глас.

Терзиев показа, че се надява да има висока изборна интензивност, защото изборът през днешния ден предопределя състава на бъдещия общински съвет, предопределя доста неща, които ще се случат или няма да се случат.
 Васил Терзиев Българска телеграфна агенция
" Не бъдете апатични, излез те и гласувайте ", моли той жителите.

" Дали е на хартия или на камък, отговорността е у нас ", сподели Терзиев и добави, че се надява вотът да не бъде изопачен.



" Призовавам хората да гласоподават освен поради хубавото време, а това е методът гласа ни да бъде чут. Гласувах за по-сигурна, по-чиста и по-подредена София. " Това съобщи претендентът за кмет Антон Хекимян .

" Гласувах за това хаоса в страната, който виждаме през последните две години и половина да не се повтори. Нагледахме се на задоволително безпорядък, време е София да бъде още по-добре ръководена ", сподели още той. " Има опашни пред урните, има хора, които желаят да гласоподават. Аз постоянно съм дал своя вот, откогато има машини с машини и щях да го направя и в този момент, в случай че не бяхме изгубили доверието в този развой ", съобщи Хекимян.
 Антон Хекимян Българска телеграфна агенция
Той добави, че още в петък е декларирал, че ще гласоподава с хартия без значение, какво щеше да е решението на изборната комисия.

" Имаме задоволително образци в Европа, че се гласоподава на хартия. Трябва да имаме доверие в държавните институции. Все още имаме страна, уповавам се да продължим да имаме ", сподели претендентът за кмет на София.





За страдание всички тези, които ръководят изборния развой, допуснаха огромен спектакъл. Те дължат пояснение на жителите. Надявам се да не се отрази на честността на вота. Това съобщи претендентът за кмет на София Вили Лилков . Гласувах за чиста и зелена София, за уютна градска среда. Това е и моето обръщение към софиянци, каза още претендентът за кмет на столицата.
 вили лилков БГНЕС

" Надявам се вотът през днешния ден да бъде почтен. Гласувам за по-справедлива София, морално и транспарантно ръководство в идващите 4 години ". Това съобщи претендентът за кмет на София Деян Николов .

Той уточни, че се надява през идващите 4 години СОС да работи дейно и да се обърне повече внимание на крайните квартали.

 Деян Николов БГНЕС

" Сега с хартиената бюлетина при всички положения ще бъде малко по-трудно, ще има невалидни бюлетини, само че се надяваме всичко да мине сполучливо ", добави Николов. 

По думите му има действителни шансове за балотаж.





Гласувам за това София да бъде такава, каквато всички си я представяме, като един съвременен европейски град от 21 век. Това съобщи претендентът за кмет на столицата Ивайло Вълчев .

 Деян Николов БГНЕС

" Силно се надявам хората през днешния ден да излязат и да гласуват с разсъдък и най-малко през днешния ден да оставят на страна непотребните страсти, които през днешния ден пристигнаха малко допълнително ", сподели още той и добави: " Често да ви кажа застанах пред урната с леко незадоволство, тъй като аз съм голям последовател на машинното гласоподаване ".

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР