Местни избори 2019 Ще гласуват ли българите? Тренд отговаря Над

...
Местни избори 2019 Ще гласуват ли българите? Тренд отговаря Над
Коментари Харесай

Ще гласуват ли българите? „Тренд” отговаря

Местни избори 2019 Ще гласоподават ли българите? „ Тренд ” дава отговор Над половината от тези, които имат желание да гласоподават към този момент твърдо са избрали за кого ще дадат своя избор  Надежда Неменски 23 октомври 2019, 14:56  Ще гласоподават ли българите? „ Тренд ” дава отговор
Ще гласоподават ли българите? „ Тренд ” дава отговор
 Симеонов: Ще има промени след локалния избор
Симеонов: Ще има промени след локалния избор
 ЦИК коментира: Как да попълните бюлетините за гласоподаване
ЦИК коментира: Как да попълните бюлетините за гласоподаване
 Фандъкова и Манолова в пряк конфликт в ефир
Фандъкова и Манолова в пряк конфликт в ефир
 ЦИК коментира: Как се гласоподава в изборното помещение
ЦИК коментира: Как се гласоподава в изборното помещение
 Кандидатите за кмет на Стара Загора за опциите на града
Кандидатите за кмет на Стара Загора за опциите на града
 „ Алфа Рисърч ”: Кой води в борбата за София
„ Алфа Рисърч ”: Кой води в борбата за София
 Кандидатите за кмет на Велико Търново: За акцията, туризма и културата
Кандидатите за кмет на Велико Търново: За акцията, туризма и културата

приближаването на локалните избори желанието за присъединяване във вота се усилва. Над половината от тези, които имат желание да гласоподават към този момент твърдо са избрали за кого ще дадат своя избор. За българите най-важно е новият основен прокурор да не е подкупен и да е почтен.

Tова сочи изследване на „ Тренд” (rctrend.bg) по поръчка на вестник „ 24 часа “, отдадено на настоящи тематики. Проучването е осъществено в интервала 1-10 октомври 2019 година посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “ измежду 1000 души на възраст 18+. Проучването е представително за пълнолетното население на страната.

„ Галъп”: 600 хиляди българи биха продали гласа си

Според социолозите оптимизмът продължава да доминира в по-голямата част от българските жители (50%), до момента в който песимистите остават с по-малък дял (39%). Традиционно най-младите остават най-оптимистично настроени, до момента в който при най-възрастните песимистичните настройки преобладават.

В навечерието на локалните избори,

42% от всички български жители заявяват, че сигурно ще гласоподават ,

до момента в който малко под една четвърт (24%) декларират, че по-скоро ще упражнят правото си на глас.

Предизборната акция дава своя резултат, като сравнението сред същия въпрос през септември и този през октомври записва малко по-силна готовност. В разбивката по партийни благосклонности, ясно проличава мощната готовност на последователите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

„ Алфа Рисърч”: Кой води в борбата за София

Над половината (55%) от тези, които сигурно ще гласоподават или по-скоро ще гласоподават, твърдо са решили за коя партия/коалиция ще гласоподават, до момента в който малко над една четвърт (26%) към момента не са решили. Тук още веднъж следим същата взаимозависимост в сравнението сред изследването ни през септември и това през октомври. Регистрираме нарастване на решилите през октомври и спад в колебаещите се.

Ден преди избора за нов основен прокурор социлозите тестват и главните институции в бранша .

С най-висока позитивна оценка за работата си се употребява министерството на вътрешните работи, като Министерство на вътрешните работи е единствената от тестваните институции, където позитивната оценка надвишава, въпреки и минимално, негативната. Съдът е институцията с най-голямо струпване на негативни оценки, а за работата на Висшия правосъден съвет максимален дял нямат мнение.

Над три четвърти (76%) са тези, които са чули/разбрали, че в края на този месец ще бъде определен нов основен прокурор, до момента в който 18% не са.

На въпрос за

качествата, които е значимо да има новият основен прокурор ,

мощно преобладават моралните – да не е подкупен, безкористен (20 процентни пункта), да е почтен и правилен (19 процентни пункта), да е самостоятелен и да не се поддава на въздействия (9 процентни пункта), до момента в който управническите качества и опита отстъпват единствено с 9 процентни пункта. Най-голям дял от запитаните обаче не могат да преценяват, което приказва по-скоро за отдалеченост от тематиката.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: избори багласи основен прокурор Тренд социологическо изследване .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Процентът за осъвременяване на пенсиите не е финален  1 Коя " съседка " е в топ 3 за най-хубава дестинация през 2020-а  1 В коя страна е най-добре да се пенсионирате  1 Фейсбук дава 1 милиарда $ за жилища за небогати --> Пaрите ни  Процентът за осъвременяване на пенсиите не е финален Процентът за осъвременяване на пенсиите не е финален  Коя Коя " съседка " е в топ 3 за най-хубава дестинация през 2020-а  В коя страна е най-добре да се пенсионирате В коя страна е най-добре да се пенсионирате  Фейсбук дава 1 милиарда $ за жилища за небогати Фейсбук дава 1 милиарда $ за жилища за небогати Не пропускай  Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена  <br> Български фотографи в ранглиста на най-хубавите на Си Ен Ен <br>
Български фотографи в ранглиста на най-хубавите на Си Ен Ен
 <br> <strong> Искри </strong> прехвърчат в кралския двор. Скарани ли са <strong> Уилям и Хари? </strong> <br>
Искри прехвърчат в кралския двор. Скарани ли са Уилям и Хари?
 <br> Месецът на Скорпиона стартира от през днешния ден - <br>
Месецът на Скорпиона стартира от през днешния ден -
Последни  <p>Ще гласоподават ли българите? &bdquo;Тренд&rdquo; отговаря</p> Ще гласоподават ли българите? „ Тренд” дава отговор  <p>Денят, в който <strong>студентите се опълчиха на СССР</strong></p> Денят, в който студентите се опълчиха на Съюз на съветските социалистически републики  <p>Над 14 ефирни часа в изборния ден</p> Над 14 ефирни часа в изборния ден  <p>Експерт: <strong>Радеви</strong> изглеждаха <strong>по-добре</strong> от кралските двойки</p> Експерт: Радеви изглеждаха по-добре от кралските двойки  Мевлют Чавушоглу и Сергей Лавров " Анадолската организация ": Турската интервенция в Сирия е...  Ужас в Англия – 39 убити в камион, пристигнал от България Ужас в Англия – 39 убити в камион, пристигнал от България  Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия Маринов: Явно обвиненият е Европейската комисия  Бойко Борисов Борисов: Докладът на Европейска комисия е добра вест, само че отново не сме...  <p><strong>16-часов пост и сок от целина за премия:</strong> Режимът на Дженифър Анистън</p> 16-часов пост и сок от целина за премия: Режимът на...  Николай Димитров Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания  Историческият мост в Мостар Български фотографи в ранглиста на най-хубавите на Си Ен...  <p>След 2 победи, <strong>Наско напусна сам</strong> &bdquo;Игри на волята&ldquo;</p> След 2 победи, Наско напусна самичък „ Игри на...  Теменужка Петкова "Булгартрансгаз " платила задатък от 250 млн. за...  <p><strong>10 билки,</strong> които ще ви оказват помощ в <strong>отслабването</strong></p> 10 билки, които ще ви оказват помощ в отслабването  <p><strong>Шарън Стоун:</strong> Не получавах функции, мъжете не излизаха с мен</p> Шарън Стоун: Не получавах функции, мъжете не излизаха с мен  Чудовищна бюрократична игра със ориста на дете Чудовищна бюрократична игра със ориста на дете  Марк Зукърбърг Съединени американски щати ще е финансов водач поради Libra, счита Зукъбърг  Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране на жена Протест, откакто съд махна 10 година за зверско ликвидиране...  <p><strong><span style= Райън Рейнолдс на 43! Талант, комизъм и сексапил  Фолксваген " Фолксваген " не търси друго място за новия си цех Всичко от през днешния ден Виц на деня Алпинист пълзи по отвесна стена, пъхти нагоре сантиметър по сантиметър. Точно преди върха на едно малко ръбче се е хванал някакъв йога. Виси на дясната си… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Никол Шерцингер сподели къщата си (ВИДЕО)  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ Водещи вести  Фолксваген " Фолксваген " не търси друго място за новия си цех  Ужас в Англия – 39 убити в камион, пристигнал от България Ужас в Англия – 39 убити в камион, пристигнал от България  Николай Димитров Задържаха кмета на Несебър, повдигнаха му обвинявания  Мевлют Чавушоглу и Сергей Лавров " Анадолската организация ": Турската интервенция в Сирия е спряна  " Съседната страна " - по този начин приказват в Атина за Северна Македония  <p>5 места в <strong>България</strong>, за които <strong>не знаете </strong>(СНИМКИ)</p> 5 невероятни места в България, за които не допускате, че съществуват  <p><strong>Шарън Стоун:</strong> Не получавах функции, мъжете не излизаха с мен</p> 27 година след " Първичен инстинкт ": Шарън Стоун е все по този начин секси и красива  <p>Експерт: < </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР