"Местната власт е тази, която ежедневно се сблъсква с притесненията

...
"Местната власт е тази, която ежедневно се сблъсква с притесненията
Коментари Харесай

Ева Майдел: Работим с кметовете Европа да стига до всеки и навсякъде

"Местната власт е тази, която всекидневно се сблъсква с терзанията и потребностите на жителите и работи интензивно за разрешаването на локалните проблеми. Кметовете са точно и моста сред това, което се случва на европейско и национално равнище. Те ни оказват помощ да създадем по този начин, че Европа да доближи до всяко обитаемо място, до всеки човек. И се веселя, че през днешния ден можем да отбележим какъв брой значима е тази нелека и виновна задача. " Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел по време на специфичната пленарна сесия на Комитета на районите по случай 25-ата му годишнина. Заедно с Майдел почетни посетители на събитието бяха зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, ръководителят на Европейския стопански и обществен комитет Лука Жайер, както и домакинът Председателят на Комитета на Регионите (КоР) Карл-Хайнц Ламберц.

По думите на евродепутатката бюджетът на Европейски Съюз е доста добър инструмент за подкрепяне на общините, само че не е единственият. "През годините работихме и за популяризирането на европейски стратегии като " Еразъм " за възпитаници, за учители, за млади бизнесмени, "Лагер за нововъведения " точно подсилен от КоР. Тези стратегии дават опция на младите да се допрян до знанието, културата и предприемчивостта на своите връстници из Европа и да ги стимулира да реализират задачите си, тъй че да не напущат родното място по икономическа причина. " разяснява още Ева Майдел. Сред българските представители по време на събитието бяха и кметът на Габрово Таня Христова, кметът на Монтана Златко Живков, Председателят на непрекъснатата комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столична община Малина Едрева.

Ева Майдел прикани за още повече партньорства и общи дела сред общините и европейските институции. Тя съобщи, че ще продължи да поддържа самодейностите на локално равнище, които спомагат за подобряването на стопанската система и публичната среда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР